Glavna zvijezda izložbe legendarnog Jadrana Lazića je najbogatija Bosanka

Foto: Jadran Lazić

NAKON čak trideset godina fotograf Jadran Lazić odlučio je izdati novu knjigu svojih najpoznatijih suradnji i fotografija, a prethodit će joj izložba u Fotoklubu Split koja se otvara 14. srpnja i prikazuje najpoznatije Lazićeve radove uz naglasak na fotografije legendarnog Davida Bowieja. Glavne zvijezde, uz Lazića, bit će holivudska aktivistica i Jadranova velika prijateljica Sanela Jenkins te glumica Ornela Vištica, s kojom je snimio svoj zasad posljednji editorijal.

"Sanela je došla na dva mjeseca na Hvar zbog mene, imamo zajedničkih poslova. Napravit ću joj party dobrodošlice i tu će najaviti moju knjigu koja izlazi u prosincu ove godine", najavio nam je Jadran Lazić. 

"Veselim se i dolasku Ornele Vištice, koja će u knjizi biti u posljednjem poglavlju s obzirom na to da je ona moje zasad zadnje snimanje", rekao nam je poznati fotograf.

"Jako sam vezan za Split pa sam se rado odazvao pozivu Fotokluba. S obzirom na to da fotografija Davida Bowieja imam osam, odlučili smo priču proširiti na ostale zvijezde", rekao nam je Lazić, koji je u svojoj bogatoj fotografskoj karijeri surađivao s najvećim svjetskim facama.

"Fotografski počeci u trenutku otvaranja jugoslavenskog društva ka Zapadu, koje je posljedično dovelo do procvata tiskovnih medija, naročito onih s elementima senzacionalizma i žutila (Polet, Duga, Start), omogućili su Jadranu Laziću da zauzme stratešku poziciju prvog hrvatskog paparazza", stoji u najavi Lazićeve splitske izložbe, koja će biti otvorena do 14. kolovoza.

Elizabeth Taylor, David Bowie, Arnold Schwarzenegger, Gillian Anderson, Faye Dunaway, Farrah Fawcett, Meryl Streep... Popis zvijezda s kojima je Lazić surađivao je beskonačan, a "lovio" ih je na najprestižnijim filmskim festivalima i drugim glamuroznim događanjima diljem svijeta.

Splitska izložba je, kaže nam Lazić, uvod u promociju knjige, njegovog prvog izdanja nakon punih trideset godina. Osamdesetih godina je izdavao, reizdavao i dopunjavao uspješnu knjigu "Ja paparazzo", a sad je vrijeme za novo, kolekcionarsko izdanje koje će biti tiskano u samo tri tisuće primjeraka.

"Na to me nagovorio moj dragi prijatelj Silvije Hraste, on je inicijator cijele priče. Knjigu će izdati Hrvatska autorska agencija, a ljudi će je moći dobiti kao poklon kad kupuju moje fotografije", kaže nam Lazić. 

 

Pročitajte više