Glavni hit na dočeku: Mještani Novigrada nasmijali Gvardiola "modnim dodatkom"

Foto: Robert Fajt / CROPIX

MJEŠTANI Novigrada nasmijali su Joška Gvardiola maskama koje su nosili na licima imitirajući masku koju je on nosio tijekom Svjetskog prvenstva. Naime, mnogi mještani su izrezali crne zaštitne maske za lice i stavili ih na oči glumeći Joška u Kataru, a mladi nogometaš je i sam pozirao s jednom takvom.

Dobro raspoloženi Joško u Novigrad je stigao s čitavom obitelji. Na pozornicu s njim popeli su se mama Sanja i tata Tihomir te sestre Franka i Lorena. Joško je pred fotografima rado pozirao i s bakom i djedom koji žive u Novigradu, rodnom mjestu njegova oca.

"U Zagrebu sam rođen, ali Novigrad mi je drugi dom", rekao je novinarima.

Na proslavu došao u starom Fiatu

Inače, Joško je u centar mjesta došao u starijem modelu Fiat Punta, a brodicom se dovezao do zgrade Općine, gdje mu je organiziran doček. Mještani su planirali za nogometaša okrenuti vola od 400 kg, no od toga se ipak na kraju odustalo. Lokalni mediji pišu da se uživalo uz ribu, pršut i sir. Proslavu je organizirao lokalni nogometni klub NOŠK.

I u Novigradu se poteglo Joškovo ljubavno pitanje, tema koja trenutno najviše zanima mnoge Hrvatice. "Lijepo je vidjeti da me cure vole, mlad sam, ima vremena, izabrat ću jednu. Iz Zagreba ili Dalmacije? Vidjet ćemo, neka se dokažu jedne i druge", ostao je misteriozan mladi reprezentativac.

Zašto je Joško nosio masku?

Naravno, Joško masku nije nosio iz fore ili kao modni dodatak, već kao zaštitu nakon ozljede. Nogometaš se ozlijedio početkom studenog. Zadobio je prijelom nosnih kostiju u utakmici protiv Freiburga, a liječnici su brzo našli rješenje za probleme - masku koja mu je napravljena i dostavljena za nekoliko dana. 

Nosio ju je tijekom čitavo prvenstva.

Pročitajte više