Glazbene zvijezde "Story Supernove": Gdje su danas i što rade?

PRIJE gotovo pet godina Hrvatska je svjedočila pomami za mladim ljudima koji su gotovo naslijepo odlučili sudjelovati u prvom hrvatskom glazbenom reality showu - natjecanju "Story Supernova Music Talents". Pričalo se tada kako će "preokrenuti domaću glazbenu scenu", spominjao se i veliki utjecaj na diskografiju, a četvero finalista napunilo je zagrebački Dom sportova i pred male ekrane privuklo za tadašnju Novu TV rekordan broj gledatelja. Za njima su se brzo pomamili i glazbeni menadžeri te se ponosno fotografirali uz svoje pulene, međutim rijetki su oni koji su u javnom životu Hrvatske ostali zbog odličnog glasa ili dobrih pjesama.

Rafo, Natali, Nera i drugi protagonisti "Story Supernove" imali su za to doba nesvakidašnje prve korake na pozornici - počeli su na vrhuncu. Neki kažu kako ih je "pojela hrvatska estrada", jer su nakon velike popularnosti 2003. godine, zbog koje su išli na turneju po Hrvatskoj i boravili na naslovnicama, krenuli uobičajenim estradnim putem, što u Hrvatskoj zapravo nije nimalo stimulirajuće.

Rafael Dropulić se pokazao kao glazbeno nedosljedan

Pobjednik "Story Supernove" dobar dio novčane nagrade od milijun kuna donirao je za izgradnju crkve u rodnim Pločama, a odmah nakon pobjede najavio je kako počinje raditi na albumu. Prvi singl "Ja sam Rafo" prošao je gotovo nezapaženo, kao i nastup na Splitskom festivalu, pa je Rafo brzo utonuo u anonimnost.

Najavljujući drugi album, dobio je poziv za sudjelovanje u Farmi, u kojoj je, baš kao i prije pet godina, favorit. Gledatelje je osvojio na seoskom imanju tako rijetkim izbjegavanjem tračeva, a svoju pobožnost, s obzirom da trenutno ne može izgraditi crkvu, pokazuje svakodnevnom molitvom i duhovnom disciplinom.

Natali Dizdar - miljenica kritičara koja ne voli pozornost

Za talentiranu Zadranku kažu da je nakon reality showa postigla najveći uspjeh - debitantski singl "Ne daj" bio je jedan od udarnih hitova 2005. godine, a prvi album često se spominjao kao jedno od najkvalitetnijih pop izdanja u posljednje vrijeme.

Porini su joj na kraju ipak izmakli, ali Natali je jedina od natjecatelja "Story Supernove" koja se itekako vrtjela na radio postajama i koja je doživjela salvu pohvala (i kritike i publike) na račun glazbe, uglavnom nastale u suradnji s Cocom Mosquitom iz Jinxa. Trenutno priprema drugi album, uživa s dečkom i dovršava studij.

Saša Lozar još čeka prave pjesme

Zvali su ga "slavuj iz Laduča", a sve je oborio s nogu kad je na Škorinom koncertu otpjevao "Šumi, šumi javore". Potaknuti lavinom reakcija od strane tinejdžerske publike, pametni šefovi odlučili su ga spojiti s Damirom Kedžom i Tinom Samardžićem, ali boy bend nije dugo trajao.

Malo su se optuživali s menadžerima za krađu novca, pa su se rastali, a Saša je zaplivao solo vodama i izdao debitantski album. Sudjelovao je na soundtracku za film "Duh u močvari" i još traži svoje udarne pjesme, a slobodno vrijeme najradije provodi sa suprugom Marinom i nedavno rođenim sinom. Njegova izvedba Oliverove "Magdalene" pamti se kao najupečatljivija u dosadašnjoj karijeri.

Ivana Radovniković ima novi imidž i glazbeni stil

Najmlađa finalistica "Story Supernove" odmah je nakon završetka projekta počela surađivati sa Đorđem Novkovićem, a njihov najveći zajednički uspjeh do danas je ostala pjesma "Moj si anđeo", kasnije iskorištena i za humanitarnu akciju. Ivana je nekoliko puta nastupala na Dori i izdala album prvijenac, a ovih dana promovira novi album "Cafe", na kojem se više bavi swingom i srodnim glazbenim stilovima.

U reality showu upoznala je i svog sadašnjeg dečka Stjepana Markovića, koji svira u njezinom pratećem bendu (i pjevanjem nije daleko dogurao), a posjetitelji Indexa znaju je i kao blogericu čiji je službeni blog redovito među najčitanijima.

Damir Kedžo sramežljivo zakoračio u solo vode

Najmlađi iz glazbenog trojca Saša, Tin i Kedžo navodno je teško podnio teret slave, no on to i danas demantira: Novine su to, kao i obično, napuhale i stvorile priču oko nečeg sasvim normalnog i uobičajenog. Kad te netko sa 16 godina istrgne iz male sredine i baci u medije, to zna biti teško i neizdrživo. Ja na to jednostavno nisam bio navikao i imao sam potrebu s nekim popričati".

Krajem prošle godine najavio je kako će se i dalje baviti pjevanjem i snimio je najavni singl "Idem". Osim toga, imao je zapaženi nastup na Melodijama Istre i Kvarnera, a njegov debitantski album uskoro će zasvirati u eteru radio postaja.

Nera Stipičević mikrofon ostavila zbog kazališnih dasaka

"Crna pantera" prvog hrvatskog glazbenog realityja prvom je pjesmom "Centar svita" oduševila dječicu, a ubrzo je svjetlo dana ugledao i prvi album, uglavnom nastao u suradnji sa sarajevskim autorima. Nakon nekoliko spotova, Nera je krenula u snimanje novog albuma, međutim nije ga završila do danas - u životu se pojavila nova ambicija.

Upisala je, naime, Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu, a trenutno je na četvrtoj godini i iza sebe ima nekoliko uspješnih predstava, a posebno je zanimljiva redateljima mjuzikala, koji je, s obzirom na neosporivi glazbeni talent, vide kao novu glazbeno-glumačku zvijezdu.

Tin Samardžić ostavio glazbu i otišao na Novi Zeland

Za Tina su još u vrijeme trajanja showa govorili kako ima najmanje glazbenog talenta, a on je u nekoliko navrata izjavio kako mu "glazba nije sve na svijetu". Šest mjeseci se smješkao s prijateljima Sašom i Kedžom, a onda je priznao "pjevačku kapitulaciju" i najavio kako se više neće baviti pjevanjem.

Interes javnosti za Tina brzo je nestao, a on se odselio u SAD, a potom i u Novi Zeland. "U Hrvatskoj glazbenici baš i nisu cijenjeni. U reality show sam se prijavio iz zezancije i iznenadio se kad sam shvatio da je to sve skupa krenulo. Više me ipak zanimaju neke druge stvari", rekao je Tin i pozdravio se s mikrofonom.

Emina Arapović i dalje voli rock, ali u nešto blažoj varijanti

Deklarirana hard-rockerica iz Splita brzo je nakon ispadanja iz "Story Supernove" izdala pjesmu "Učini sve što moraš", a onda i prvi album koji nije ostvario značajni uspjeh. Nakon kraće pauze počela je surađivati s Markom Tomasovićem i bacila se na snimanje drugog albuma, kojeg, kako kaže, priprema "polako i bez pritisaka".

Prošle godine je nastupila na Hrvatskom radijskom festivalu s pjesmom "Vučica", vrlo dobro prihvaćenoj u radijskom eteru, a ove se godine istome nada s pjesmom "Nosi me". Prema podacima njenog agilnog PR-a, prva je hrvatska pjevačica koju slušaju na Haitiju.

Dorijan Klarić
Foto: Nova TV

Pročitajte više