Glazbenica iz Dubrovnika zasvirala u svom stanu, pogledajte kako je to izgledalo

Video: Index

ZA ČITATELJE Indexa večeras je zasvirala violinistica Đana Kahriman, članica Zagrebačkih solista.

Đaninu izvedbu uživo ste mogli slušati na Facebook profilu Index Videa, a za sve vas koji ste je propustili donosimo i snimku.

Đana Kahriman, rođena Dubrovčanka, violinu svira od svoje sedme godine. Višestruka je dobitnica prvih nagrada na Državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa te na međunarodnim natjecanjima Etide i skale u Zagrebu, Rudolf Matz u Dubrovniku, Beethoven u St. Poeltenu, Verdi note u Rimu i Međunarodnom violinističkom natjecanju u Astani.

Od solističkih koncerata izdvajaju se nastupi na Dubrovačkim ljetnim igrama, Osorskim glazbenim večerima, Samoborskoj glazbenoj jeseni, Glazbenim večerima u sv. Donatu, Festivalu hrvatske glazbe u Beču, Memorijalu Franjo Krežma, ciklusu Virtuoso, Glazbenoj sceni Amadeo, Muzičkom biennalu, Festivalu mladih glazbenika u Litvi, promociji Dubrovnika u New Yorku.

Dobitnica je nagrade Stjepan Šulek za izvedbu Piazzollinih Godišnjih doba na zatvaranju 64. Dubrovačkih ljetnih igara, uz gudački orkestar Hrvatske glazbene mladeži pod vodstvom Pavla Zajceva. Od 2011. članica je Zagrebačkih solista, a od 2015. koncertna majstorica Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Đanin nastup bio je jedan u nizu mini-koncerata koje će za čitatelje Indexa u narednim danima izvesti članovi Zagrebačkih solista kako bi vam olakšali dane u samoizolaciji. 

Rad Zagrebačkih solista možete pratiti na njihovoj YouTube te Facebook stranici.

Pročitajte više