Gledatelji oduševljeni "hororom godine": Skoro sam odletio sa sjedala u kinu

Foto: Press

Novi horor The First Omen redateljice Arkashe Stevenson, koji je premijeru imao prije mjesec dana, nije za one sa slabim srcem, jer je neke gledatelje ostavio u suzama i s "mučninom".

Film je prequel horor klasika The Omen redatelja Richarda Donnera iz 1976., što ga čini ukupno šestim filmom u serijalu, a prati Amerikanku koja je poslana u Rim kako bi započela život služenja crkvi. No, kao što je slučaj sa svim horor filmovima, stvari poprimaju vrlo uvrnut i zlokoban obrat.

Nakon što je tama natjera da preispita svoju vjeru, otkriva zastrašujuću zavjeru čiji se akteri nadaju rođenju utjelovljenog zla - antikrista. Kao što biste očekivali od svih dobrih horor filmova, The First Omen sadrži zastrašujuću tenziju i iznimnu napetost.

 

Pohvale gledatelja i kritičara

Od početka prikazivanja filma u kinima diljem svijeta, mnogi su gledatelji nahvalili The First Omen nakon što su ostali prestravljeni. "The First Omen je najbolji film godine do sada. Redateljica vam dolazi za jeb*ne vratove", komentirao je jedan gledatelj na X-u.

"First Omen je imao otprilike 5 sekvenci zbog kojih sam osjećao mučninu u želucu i bio potpuno prestravljen. Prilično čudesna stvar. Sretan što je vidio ovu ljepotu na 35 mm, Arkasha Stevenson zna znanje", dodao je drugi.

"Potpuno me oduševio The First Omen. Ispričavam se što zvučim kao Harry Styles koji promovira Don't Worry Darling u Cannesu, ali ovo je prvi horor film u dugo vremena koji sam gledao, a koji mi se čini kao je*eni FILM. Najmanje dva trenutka ovdje su me gotovo natjerala da odletim sa svog sjedala", ustvrdio je treći.

First Omen ima impresivnih 80 posto pozitivnih recenzija kritičara na Rotten Tomatoesu, što ga čini jasnom preporukom. Ed Potton iz The Timesa napisao je: "Što se tiče slikovitih scena rođenja, recimo samo da se jedna od njih definitivno ne viđa često. Ovo je Call the Midwife koju je režirao Sotona."

Bilge Ebiri je u svojoj recenziji za New York Magazine ustvrdio: "Ako se horor vrti oko gubitka kontrole, o osjećajima bespomoćnosti dočaranim publici da odražavaju bespomoćnost likova, onda je ovo pravi horor film."

Pročitajte više