Globalno istraživanje pokazalo: Hrvatski naglasak najmanje je privlačan

Foto: Instagram

GLOBALNO istraživanje koje je provela internetska stranica Big 7 Travel utvrdilo je kako je hrvatski naglasak najmanje "seksi". Prema mišljenju više od milijun ispitanika iz cijelog svijeta, naš se naglasak ne smatra nimalo atraktivnim. Zbog toga se on našao na samom dnu ljestvice 50 najatraktivnijih svjetskih naglasaka.

Za razliku od hrvatskog, najseksi naglasak na svijetu prema mišljenju ljudi je novozelanđanski zbog svoje "nevjerojatne šarmantnosti". Iza Novog Zelanda na vrhu sjede Južna Afrika, Irska, Italija i Australija. Iako je sličan hrvatskom, ruski je zasjeo na 34. mjesto.

"Uz kratke vokale i snažan zvuk, ruski je jasan, izravan i iznenađujuće seksi", piše u komentaru uz ruski plasman. Ipak, ukrajinski jezik, koji se ne razlikuje mnogo od ruskog, uspio se plasirati na 15. mjesto, a ispitanici tvrde kako ga različiti tonovi čine malo jasnijim od ruskog.

Ono što bi moglo začuditi mnoge je činjenica da se mađarski naglasak našao na visokom 14. mjestu, dok su Rumunji, Tajlanđani i Pakistanci pri dnu ljestvice, nekoliko mjesta iznad nas. "Mađarski zvuči posebno lijepo kada se pjeva zbog ritmičke vibracije suglasnika", piše Big 7 Travel.

Iako se na prvu francuski i španjolski naglasak vežu uz seksepil, oni su se našli tek na 7. i 8. mjestu, a prate ih južnoamerički i brazilski.

Top 10 najseksi naglasaka su:

1. novozelanđanski
2. južnoafrički
3. irski
4. talijanski
5. australijski
6. škotski
7. francuski
8. španjolski
9. američki (jug SAD-a)
10. brazilski portugalski.

Pročitajte više