Glumac iz The Officea promijenio ime zbog klimatskih promjena: "Zovite me Rainfall…"

Screenshot: Twitter

ZVIJEZDA serije The Office, Rainn Wilson, promijenio je ime u sklopu kampanje koja upozorava na klimatske promjene, prenosi Unilad.

Tim je činom dao svoju podršku platformi za podizanje svijesti o klimatskim promjenama Arctic Basecamp, čiji je član odbora. Na potez se odlučio upravo dok se održava UN-ova konferencija o klimatskim promjenama COP 27.

Rainnfall Heat Wave Extreme Winter Wilson

Wilson je objavio svoje novo ime koje će koristiti na društvenim mrežama u videu u kojem inzistira na tome da klimatske promjene "nisu šala". U videu objašnjava da je "uz pomoć prijatelja znanstvenika u Arctic Basecampu promijenio svoje ime u Rainnfall Heat Wave Extreme Winter Wilson".

"Ovo nije šala, ozbiljan sam koliko i Arktik koji se otapa, što povećava globalne rizike, uključujući ekstremne vremenske prilike širom svijeta", upozorio je.

“Nadam se da će ova promjena imena skrenuti pozornost na ovaj rastući problem. Trebamo svjetske vođe na COP27 da to primijete i poduzmu nešto. Arktik se topi milijunima litara u sekundi, no čini se da se o ovom problemu ne govori dovoljno pa je na nama da ga naglasimo.”

"Promijenite i vi svoje ime"

Wilson je također potaknuo druge da promijene svoje ime na web stranici ArcticRiskName.org i zatim koriste svoje novo ime na društvenim mrežama kao način podizanja svijesti o klimatskim promjenama.

Glumac ima i nekoliko prijedloga za slavne kolege. Leonardo DiCaprio mogao bi postati Leonardo Di-Polar Ice Caprio Are Melting, Cardi B promijenila bi ime u Cardi The Arctic B Melting (aludiranje na otapanje leda), a Jack Black postao bi Jack Black Carbon Is Killing Us.

Inače, Rainn se u seriji The Office proslavio likom Dwighta Schrutea.

Pročitajte više