Glumac koji ima rak u trećem stadiju: Ne bojim se umrijeti, ali to bi me iživciralo

Foto: EPA

ZVIJEZDA Jurskog parka, 75-godišnji glumac Sam Neill u svojim memoarima Did I Ever Tell You This otkrio je da se liječi od raka krvi, koji je u trećem stadiju. Nakon što je objavio od čega boluje, mnogi strani mediji raspisali su se o njegovoj dijagnozi. Glumac se zbog toga oglasio na društvenim mrežama. 

Javio se na Instagramu

Zahvalio je fanovima što se brinu za njegovo zdravlje i šalju mu dobre želje i pozitivnu energiju, ali je i kroz šalu želio sve obavijestiti da je "živ i zdrav". 

"Čini se da su moje vijesti trenutno na svim vijestima. Posvuda odjekuje: 'Rak! Rak! Rak!' Što je pomalo zamorno jer, kao što vidite, živ sam i zdrav. U remisiji sam već osam mjeseci, osjećam se jako dobro.

Živ sam i znate što, vraćam se na set. Jako sam sretan što ću ponovno raditi. Počinjem snimati za sedam dana, radit ću mini seriju Apples Never Fall s Annette Bening. Okupila se sjajna glumačka ekipa", rekao je glumac u videu na Instagramu. 

 

U razgovoru za The Guardian rekao je da je teškoj bolesti pristupio s puno crnog humora jer se "ne zna ponašati drugačije". Ne podnosi sažaljenja, kaže, te opaskama o životu s rakom u svojoj knjizi želi nasmijati ljude, posebice one koji prolaze teško razdoblje poput njega.

"Znate li kakvi su izdavači? Razmišljao sam hoću li knjizi dati podnaslov 'Bilješke umirućeg glumca'. Čisto sumnjam da su mi tako brzo izdali knjigu zato što me vole i krasni su ljudi. Boje se da im ne umrem prije vremena i poremetim poslovne planove", rekao je Neill. 

"Ne bojim se umrijeti"

Liječniku je otišao nakon što je u ožujku 2022., za vrijeme reklamne turneje za film Jurski svijet: Carstvo, primijetio kvržice na vratu. Odlučio je boriti se za život. Vrijeme provodi na farmi nedaleko od Clydea u Novom Zelandu, a okružen je nasadima crnog pinota, povrtnjakom, stablima i domaćim životinjama. 

"Ne bojim se umrijeti, ali to bi me iživciralo. Naime, stvarno bih volio živjeti još desetljeće ili dva. Izgradili smo ove lijepe terase, imamo masline i čemprese. Želim biti u blizini da vidim kako to sve sazrijeva. A imam i unuke. Želim ih vidjeti kako odrastaju. A što se tiče smrti? Nije me briga", rekao je. 

Pročitajte više