Glumac optužio Hollywood za "antikršćansku pristranost" zbog epizode The Last of Us

Screenshot: Youtube

GLUMAC Rainn Wilson misli da postoji "antikršćanska pristranost u Hollywoodu" nakon što je pogledao posljednju epizodu The Last of Us.

HBO-ova hit serija, temeljena na istoimenoj videoigri iz 2013. godine, prati krijumčara Joela (Pedro Pascal) koji ima zadatak pratiti tinejdžericu Ellie (Bella Ramsey) kroz postapokaliptičke Sjedinjene Američke Države. U posljednjoj epizodi kršćanski propovjednik, koji predvodi skupinu kanibala, svoje postupke opravdava citatima iz Biblije, a u jednoj sceni pokušava seksualno napastovati glavnu junakinju serije Ellie.

Smatra da serija prikazuje negativca koji koristi biblijske stihove u predvidljivoj formuli

Na svom Twitteru nekadašnja zvijezda Officea prozvala je posljednju epizodu serije zbog toga što prikazuje negativca koji koristi biblijske stihove u, kako je rekao, predvidljivoj formuli.

"Mislim da u Hollywoodu postoji antikršćanska pristranost. Čim je lik Davida u The Last of Us počeo čitati iz Biblije, znao sam da će biti užasan negativac. Može li u seriji biti propovjednik koji čita Bibliju, a koji je zapravo pun ljubavi i ljubazan?" napisao je Wilson, a drugi su se složili s njim i istaknuli kako The Last of Us nije prvi primjer holivudske antikršćanske pristranosti.

"Kleveta kršćanstva postala je najneoriginalniji i najistrošeniji klišej u pričama filmova i TV serija. Njegova rasprostranjenost mnogo je više od pristranosti prema cijelom narodu, namijenjena je potkopavanju vjere i pozicioniranju sekularno orijentiranih kao jedinih s altruističkim namjerama", rekao je Daniel Garza, predsjednik Inicijative LIBRE.

Izvršni direktor New Christendom Pressa Eric Conn tvitao je: "Vraća se na gospodina Collinsa u Austeninom Ponosu i predrasudama. Propovjednik je gotovo uvijek prikazan u negativnom svjetlu. Također vrijedi i za Hollywood danas."

"Naginjem ulijevo, ali The Last of Us me ipak nekoliko puta natjerao da zakolutam očima svojim holivudskim besmislicama. Morao sam prestati gledati", komentirao je novinar Mediuma Sean Kernan.

"Danas je norma da kršćani budu loši momci u serijama", objavio je kršćanski pisac Eric Stetzer na Twitteru.

Ranije je na Twitteru promovirao ljevičarska pitanja

Wilson je ranije promovirao ljevičarska pitanja na svom Twitteru. U studenom je najavio napore da promijeni svoje ime na platformama društvenih medija u Rainnfall Heat Wave Extreme Winter Wilson kao pokušaj promicanja aktivizma protiv klimatskih promjena.

"Nadam se da će ova promjena imena skrenuti pozornost na ovaj rastući problem. Trebamo od svjetskih vođa na COP27 da to primijete i poduzmu nešto. Arktik se topi milijunima litara u sekundi, no čini se da se o ovom problemu ne govori dovoljno pa je na nama da ga naglasimo", rekao je tada. Međutim, u kasnijem tvitu ustvrdio je da mu je Twitter zabranio promjenu imena zbog novih pravila Elona Muska.

Pročitajte više