Glumac sam naručio rasistički i homofobni napad na sebe?

Foto: Instagram

JUSSIE SMOLLETT, glumac popularne serije "Empire", prije tri je tjedna napadnut u Chicagu, a dva muškarca koja su ga pretukli navodno su to učinili zbog njegove boje kože i seksualnog opredjeljenja. Javnost je sad šokirala vijest da je navodno sam naručio napad na sebe. 

Nakon što je pretučen i poliven izbjeljivačem te mu je stavljena omča oko vrata, prevezen je u bolnicu gdje mu je pružena pomoć, nakon čega je pušten na kućno liječenje, pišu američki mediji. Napadači su glumcu navodno vikali da je "crna pederčina" i da ne smije dolaziti na MAGA-in teritorij. "MAGA" je bio slogan aktualnog američkog predsjednika Donalda Trumpa za vrijeme predsjedničke kampanje, a skraćenica je za "Učinimo Ameriku ponovno veličanstvenom".

Prema pisanju Daily Maila, slučaj je istražio FBI jer je okarakteriziran kao zločin iz mržnje i unaprijed planiran napad. No istraga je navodno pokazala da je glumac sam naručio spomenuti napad, a razlog tog poteza je još uvijek nepoznat. Američki tabloidi nagađaju da je Smollett to učinio jer je trebao biti otpušten sa snimanja serije "Empire" te je tako htio zadobiti milost producenata. 

Uhapšena su dva Nigerijca koji su radili na setu i koji su odlučili surađivati s policijom, zbog čega su ubrzo pušteni jer su imali značajnije informacije o napadu, rekla je njihova odvjetnica i dodala da se jedan od njih čuo s glumcem svega deset minuta prije incidenta.

"Možemo potvrditi da su informacije dobivene od te dvije osobe izmijenile smjer istrage. Zbog toga ćemo zahtijevati još jedan razgovor s glumcem koji je napadnut", potvrdila je čikaška policija u priopćenju.

Nakon optužbi da je možda sam naručio napad, oglasili su se i njegovi odvjetnici koji tvrde kako je riječ o izmišljotini.

Pročitajte više