Glumac sudu dostavio 113 stranica poruka koje mu je slala bivša supruga

Foto: EPA

BRAKORAZVODNA parnica nekadašnjeg glumačkog para Alice Evans i Ioana Gruffudda pretvorila se u noćnu moru. Natežu se po sudovima, a sve se čini da prepirkama nikad neće doći kraj. Ioan, koji je pažnju javnosti prvi put privukao ulogom časnika Harolda Lowea u filmu Titanic, u utorak je u Kaliforniji podnio zahtjev za zabranu prilaska za bivšu suprugu.

Par je bio u braku 14 godina prije nego je glumac u ožujku podnio zahtjev za razvodom. Sudu je dostavio 113 stranica tekstualnih poruka, e-mailova i objava na društvenim mrežama koje je pisala Alice, tvrdeći da mu je prijetila da će mu napraviti "ono što je Amber Heard učinila Johnnyju Deppu" i u javnosti ga prikazati kao narkomana i zlostavljača, piše Daily Mail.

Još u kolovozu 2020. godine je Gruffudd rekao supruzi da želi okončati brak, no ona ga je tada krenula, kaže, uznemiravati i slati mu stotine uvredljivih poruka. Navodno mu je i usmeno prijetila da će reći medijima da ju je zlostavljao.

"Prijetila je će mi učiniti ono što je Amber Heard učinila Johnnyju Deppu, da će reći ljudima kako sam zlostavljao naše kćeri i nju, da će pozvati policiju ako ne udovoljim njezinim zahtjevima. Prijetila je da će me prikazati kao narkomana i strpati u zatvor, da će napisati lažan dnevnik iz pozicije žrtve zlostavljanja i objaviti ga. Čak je rekla da će uništiti moju majku. Govorila je da će pobijediti jer će svi povjerovati njoj, a ne meni", tvrdi glumac.

Evans je na sudu rekla da bivšem suprugu nikada nije prijetila niti ga je maltretirala, dok je njezin pravni tim odbio komentirati poruke koje je Ioan naveo u svojoj tužbi.

"Napustio si me zbog te lisice! Ako me izbaciš iz kuće, nazvat ću sve tabloide u Velikoj Britaniji. Sad više nema povratka. Neka ti bude jasno u što si se uvalio. Misliš da ste sad na lošem glasu? Misliš da ću prestati pričati kad sve ovo bude gotovo? Ostatak života posvetit ću širenju svijesti o tome što ste mi učinili", pisala mu je u porukama koje je objavio Daily Mail. 

U nekim porukama pisala je da je Ioan s kolegama kupovao i konzumirao kokain te je rekla da joj se gadi sve u vezi njega.

"Počinjem biti aktivna na aplikacijama za spojeve jer želim pronaći muškarca koji me stvarno voli, nakon što sam bila lišena toga punih 20 godina. Uvjerena sam da još imam vremena i da će moja osobnost zasjati. Nemam pojma zašto sam se, dovraga, uopće zaljubila u tebe. Najveća pogreška u mom životu (osim djece). Napustio si obitelj koju si uzdržavao. A molio si nas da te čekamo dok radiš u inozemstvu. I jesmo. Ali onda si upoznao najveću psihopatkinju i zaljubio se u nju", pisala mu je.

Gruffudd kaže kako se bivša supruga okomila i na njegovu novu djevojku, glumicu i producenticu Biancu Wallace. Evans je odbacila sve tvrdnje koje je Ioan iznio u zahtjevu za zabranu pristupa.

"Vjerujem da sve ovo koristi kao trik kako bi stekao neku vrstu prednosti u odnosu na mene u našem brakorazvodnom postupku. Nije vidio našu djecu, kćeri Ellu (12) i Elsie (8), više od osam mjeseci, a mene pokušava prikazati kao užasnu majku", tvrdi Alice.

Par se inače upoznao za vrijeme snimanja filma 102 Dalmatinca, a glumac tvrdi da mu je glumica dala ultimatum zbog čega su se 2007. vjenčali. 

Pročitajte više