Glumca udario grom, bičevali su ga… Ovo su bizarni trenuci sa snimanja filma Pasija

Screenshot: YouTube

FILM Pasija redatelja Mela Gibsona prvi je put prikazan 2004. kad je šokirao publiku eksplicitnim scenama nasilja, a iako je Gibson za snimanje filma uložio 30 milijuna dolara, na kinoblagajnama uspio je utržiti 600 milijuna dolara.

Za film se vežu brojne kontroverze, no i tijekom snimanja dogodilo se nekoliko bizarnih trenutaka, a većina je vezana za glavnog glumca Jima Caviezela, koji je utjelovio lik Isusa Krista.

Udari groma

Tijekom snimanja filma 2003., na setu su zabilježena čak tri incidenta s udarom groma, a u jednom od njih nastradao je glavni glumac. Caviezel je u jednom intervjuu izjavio kako je u tom trenutku "zasvijetlio poput božićnog drvca" te da je znao da će ga grom udariti otprilike četiri sekunde prije nego što se to dogodilo.

Glumac je ispričao kako mu se tada zapalila kosa i tijelo mu je bilo osvijetljeno, a kad su kamere stigle do njega, Gibson je počeo vikati: "Što mu se, dovraga, dogodilo s kosom?"

No grom nije pogodio samo Caviezela. Otprilike pet minuta nakon udara, Caviezelu je prišao pomoćnik kojeg je također pogodio grom, a čak ni to nije kraj. Naime, isti je pomoćnik ranije pretrpio udar groma na setu kad je grom udario u njegov kišobran i uzrokovao opekotine na prstima.

Bičevanje

Dok je snimana krvava scena bičevanja, jedan od glumaca koji su izvodili bičevanje izveo je krivi potez i tako uistinu udario Caviezela bičem. Glumac je rekao da je udarac bio toliko bolan da je na trenutak prestao disati.

 

"Kao da vas izbije vjetar. Peckanje je tako strašno da ne možete doći do zraka", izjavio je.

Dislocirano rame

Ne samo da je glavnog glumca pogodio grom te da je pretrpio udarac bičem nego je dislocirao rame dok je nosio masivno raspelo teško oko 68 kilograma.

"Kako dan protječe, osjećaj je kao da nosite 270 kilograma", izjavio je glumac jednom prilikom.

Upala pluća

Dislokacija ramena bila je samo početak Caviezelovih muka. Snimanje scene raspeća odvijalo se u hladnim i oštrim vremenskim uvjetima, a glumac je bio pokriven samo komadićem tkanine, zbog čega je dobio upalu pluća.

Migrene

Glumac je redovito patio od jakih migrena, radeći iz dana u dan s jednim zatvorenim okom. Naime, budio se u 2 ujutro kako bi šminkerima filma dao dovoljno vremena da ga prekriju kozmetičkim modricama, posjekotinama, trepavicama, ranama i velikim količinama lažne krvi.

 

Također su mu morali urediti krunu od trnja i zatvoriti jedno oko, što je dovelo do glavobolja.

Podsjetimo, nakon gotovo 20 godina od izlaska filma najavljeno je snimanje nastavka pod naslovom Pasija 2: Uskrsnuće.

Pročitajte više