Glumica koja se odbija pokoriti standardima ljepote: Nikome ne treba ravan trbuh

Foto: Instagram

27-GODIŠNJA glumica Lili Reinhart ne želi se pokoriti standardima ljepote. Na društvenim mrežama često komentira ideale koji se nameću. Na Instagramu joj u opisu stoji: "Ovo je siguran prostor za body positivity i prihvaćanje mentalnog zdravlja."

Reinhart ne skriva koliko je iritiraju norme Hollywooda. Iako se prethodno i sama borila s prihvaćanjem svojeg izgleda, u konačnici je prihvatila samu sebe i često progovara o tom. Na njezinom putu ka prihvaćanju vlastitog tijela utjecaj su imali holivudski standardi ljepote te se Lili suočila s brojim preprekama koje je morala savladati.

Industrija nameće nerealne ideale

Reinhart tvrdi da svako tijelo zaslužuje ljubav i divljenje, nebitno u kojoj veličini dolazi, te da industrija nameće nerealne ideale. Svoje pratitelje podsjeća da ne postoji "ljetno tijelo", koje se uglavnom spominje pred dolazak ljeta kada se mnogi trude izgledati što mršavije u bikiniju ili oskudnijoj odjeći.

"Ne treba vam ravan ili savršeno zategnut trbuh da biste nosili top", rekla je. Njezin cilj je potaknuti druge da se osjećaju ugodno u svojoj koži. Reinhart je, kao i mnogi, osjećala pritisak da se prilagodi te vjeruje da se mnogim mladim ženama nameću nerealni standardi. No, kaže, vrijeme je da se mijenjaju društvene norme i prihvate nesavršenosti.

"Kad sam bila mlađa, gledala sam naslovnice časopisa i željela sam vidjeti što je ispod, željela sam vidjeti nedostatke. Svatko želi vidjeti mane drugih osoba zato što u njima želimo vidjeti tračak svoje nesigurnosti", kaže Lili. 

Osvrnula se i na svoje odrastanje kada su, priznaje, časopisi imali utjecaja na njezinu percepciju ljepote. No ona se sada zalaže za slavljenje nedostataka, potiče žene da prigrle svoju jedinstvenu ljepotu, bilo da se radi o aknama, ožiljcima, celulitu ili oblinama. "Sve smo mi nesavršeno lijepe", kaže.

Kritizirala Kim Kardashian zbog naglog gubitka kilograma

Prošle godine je nakon Met Gale kritizirala Kim Kardashian koja je kazala da je izgubila sedam kilograma u samo tri tjedna da bi mogla stati u haljinu Marilyn Monroe. "Prošetati crvenim tepihom i dati intervju govoreći da si gladna jer nisi jela ugljikohidrate mjesec dana samo da staneš u jebenu haljinu?" započela je ljutita Reinhart.

"To je pogrešno na 100 razina. Otvoreno priznati da si se izgladnjivala zbog Met Gale. A dobro znaš da se milijuni mladića i djevojaka ugledaju na tebe i slušaju svaku tvoju riječ. Nemam riječi koliko je to glupo. Molim vas, prestanite podržavati ove glupe, štetne slavne osobe čiji se cijeli imidž vrti oko njihovih tijela", poručila je.

"Uglavnom nisam osoba koja se lako naljuti, ali kunem se bogom da me toksičnost ove industrije ponekad tako razljuti da ovako moram osloboditi svoj bijes", zaključila je zvijezda serije Riverdale.

Pročitajte više