Glumica se prijavila u zatvor na odsluženje kazne zbog zločina povezanih s kultom

Foto: EPA

GLUMICA Allison Mack, poznata po ulozi u seriji Smallville, prijavila se na odsluženje kazne u kalifornijski zatvor ovoga tjedna, javlja USA Today. 

Allison je u lipnju osuđena na tri godine zatvora nakon što je priznala krivnju za sudjelovanje u radu seksualnog kulta NXIVM čiji je vođa bio Keith Raniere. Allison je u kult dovodila žene koje su tamo bile žigosane, prisiljavane na seksualne odnose i težak fizički rad. 

Embed from Getty Images

Glumica je na suđenju u lipnju rekla da je svjesna da ne može ispraviti učinjeno te se ispričala žrtvama. 

"Došla sam do zaključka da moram prihvatiti punu odgovornost za svoje postupke, zbog čega priznajem krivnju. Jako mi je žao zbog žrtava. Žao mi je zbog onih koji su povrijeđeni zbog moje privrženosti Keithu Raniereu jer sam bila u zabludi", rekla je

Nakon što odsluži tri godine zatvora, kreću tri godine uvjetne kazne. Također, morala je platiti kaznu u iznosu od 20 tisuća dolara.

Tužitelji su ranije rekli da je glumica u kultu bila aktivna šest mjeseci prije nego što je uhićena. Žrtve koje je dovodila Keith je zlostavljao, izgladnjivao, tretirao ih kao robove te im tetovirao svoje inicijale na tijelo. 

Allison je bila s Keithom u Meksiku 2018. godine, kada je on uhićen. Keith je osuđen na 120 godina zatvora. 

Pročitajte više