Glumica zbog teške bolesti bosa je primila zvijezdu na stazi slavnih, rasplakala se

Foto: EPA

AMERIČKA glumica Christina Applegate nedavno je rekla da bi njezina glavna uloga u Netflixovoj hit seriji Dead to Me mogla biti njezin posljednji glumački posao zbog intenzivne borbe koju vodi s multiplom sklerozom. Sada je dobila zvijezdu sa svojim imenom na stazi slavnih u Hollywoodu. 

Rasplakala se tijekom govora

Od 2021. godine, kad joj je dijagnosticirana multipla skleroza, Christina se rijetko pojavljuje u javnosti. Kada se na stazi slavnih pojavila, nosila je crno odijelo, bila je bosa, a u ruci je imala štap bez kojeg ne može hodati. Na noktima na rukama imala je crni lak i bijelom slovima napisala je "fu MS" (jebi se, multipla sklerozo). 

Tijekom govora zahvalila se svim agentima koji su radili s njom proteklih 28 godina. Applegate se tijekom govora rasplakala te se zahvalila i svojim prijateljima i obitelji koji su uz nju. Svoju kćer nazvala je najvažnijom osobom u životu.

"Hvala ti što si bila uz mene kroz ovo sve", rekla je kćeri Sadie pa dodala: "Oh, inače, bolujem od multiple. Jeste li primijetili? Čak ne nosim ni cipele."

Uloga u Netflixovoj seriji vjerojatno joj je posljednja

Podsjećamo, Christina je nedavno u razgovoru za Variety rekla da je uloga u Dead to Me vjerojatno njena posljednja. "Jen Harding će vjerojatno biti posljednji lik koji ću glumiti. S mojoj bolešću ne znam koliko sam sposobna. Ali ovo je bio dar", ispričala je Applegate.

50-godišnja glumica dodala je kako smatra da joj je rad na Netflixovoj seriji pomogao da shvati koliko i kako je uopće sposobna raditi. Ispričala je kako su joj zbog bolesti odgovarale hladne prostorije i da definitivno ne može raditi po 18 sati dnevno. 

Pročitajte više