Glumila je Bondovu djevojku u filmu iz 1997., a sada je osvojila Oscara

Foto: Press

FILM Sve u isto vrijeme (Everything Everywhere All At Once) izdominirao je na ovogodišnjim Oscarima. Osvojili su najvažniju nagradu, onu za najbolji film, a dodatni razlog za slavlje imala je zvijezda filma Michelle Yeoh. Ona je dobila Oscar za najbolju žensku ulogu.

Glumila Bondovu djevojku

Iako joj je, posebice zbog osvajanja Oscara, angažman u filmu Sve u isto vrijeme uloga života, iza Michelle je bogata karijera. Mnogi su imali prilike vidjeti je u filmu o Jamesu Bondu Sutra nikad ne umire. Glumila je djevojku Jamesa Bonda, kojega je utjelovio Pierce Brosnan. Kada je glumila u tom filmu, Michelle je imala 35 godina.

 

"To je bio prvi film koji sam snimila nakon što sam došla u Ameriku. James Bond je u tom trenutku bio poznat kao mačo muškarac", rekla je svojedobno za magazin People. Međutim, uz taj film ne vežu je samo lijepa sjećanja.

"Ljudi u industriji tada nisu mogli razlikovati jesam li Kineskinja, Japanka ili Korejka i govorim li uopće engleski. Pričali bi mi vrlo glasno i vrlo sporo. Nakon Sutra nikad ne umire predlagali su mi uglavnom stereotipne uloge koje nisam mogla prihvatiti", objasnila je.

Ušla u povijest

Inače, Michelle je na ovogodišnjim Oscarima ušla u povijest jer je postala prva azijska glumica koja je osvojila Oscar u kategoriji za najbolju glumicu. 

Uz Yeoh u konkurenciji za Oscar bile su Cate Blanchett za ulogu manipulativne dirigentice u filmu Tár, Ana de Armas za ulogu Norme Jean (Marilyn Monroe) u biografskoj psihološkoj drami Plavuša, Andrea Riseborough za ulogu u filmu To Leslie i Michelle Williams za ulogu u Fabelmanovima.

Michelle je bila vrlo emotivna nakon što je pročitala scenarij za Sve u isto vrijeme i saznala kroz što sve njezin lik prolazi. "Ovo je prilika da svojim obožavateljima, obitelji i publici pokažem za što sam sposobna. Da budem smiješna, realna, tužna. Napokon je netko shvatio da sve to mogu", rekla je Michelle.

Pročitajte više