Gluposti slavnih je nemoguće nabrojiti. Mi smo pokušali (a jedno ime predvodi listu)

Foto: Instagram

Kad je tko u nečemu talentiran, pa ostvari uspjeh i sve što uz to ide - slavu, novac, gomilu obožavatelja - lako zapadne u kušnju da pomisli kako njemu zapravo ide u svemu. Primjerice, da je talent i za medicinu te krene dijeliti svoje savjete (i reklamirati proizvode) koji će pomoći da i vi budete zdravi, veseli i lijepi kao on.

Da nabrojimo sve glupe ideje kojima su nas počastile razne zvijezde samo u zadnjih desetak godina, trebalo bi nam puno više od ovog članka. Stoga ovdje izdvajamo samo one najjače.

Iscjelitelj kuće kod otkrivatelja talenata

Megapoznati lovac na talente Simon Cowell tvitao je ovo prije desetak godina: "Pozdrav, doveo sam nekoga da iscijeli moju kuću. Čudno, ali sjajno. Iscjelitelj donosi dobru energiju. Netko mi je pričao o tome. Treba nekoliko dana." Nije on prvi koji je takvo što probao, radi se o ritualu popularnom među slavnima u Kaliforniji.

Kažu da se time uklanjaju depresija, nesanica, alergije, čak se liječi i rak. Obično iscjelitelji dođu s viskom na lice mjesta, a neki tvrde da mogu riješiti probleme i na daljinu. Neki naplate uslugu 140 dolara, samo što, kako piše jedan od njih, cifra raste ako se naiđe na puno duhova i upornih demona.

Nikada nećemo saznati koliko je Simon morao platiti iscjeljenje svoje kuće: s obzirom na to da je trajalo danima, nadamo se da mu je otišla prilična lova. Glupost košta, a i prevaranti moraju od nečega živjeti.

And the Oscar goes to ... Gwyneth Paltrow

Slavna glumica zaradila je svog Oscara za ulogu u Zaljubljenom Shakespeareu, a da se kojim slučajem dijeli nagrada za promoviranje gluposti, dobila bi ih barem nekoliko. Sa svojom tvrtkom Goop marljivo prodaje (i lijepo zarađuje) sve moguće bezvezne tretmane.

Da krenemo s čišćenjem i terapijom koja se zove Clean Cleans: tri tjedna za doručak i večeru uzimate shake od posebnog praha (čija je cijena simboličnih 425 dolara). Za ručak jedete normalno, samo što morate izbjegavati kavu, mlijeko, šećer, jaja i alkohol (sve je to isto); smijete jesti jabuke, ali ne i banane, smijete koristiti limun, ali ne i naranče, dopušteni su organska piletina i divlja riba, a nipošto govedina i svinjetina.

Nakon tri tjedna, ako ih uspijete izdržati s tim shakeovima koji vas ne zasite, vaše adrenalne žlijezde, kaže liječnik Alejandro Junger (čest gost doktora Oza), oslobađaju se od svih toksina i postajete svježiji, zdraviji i ljepši.

Mnogi koriste ovu terapiju da bi smršavjeli, što se zbog evidentnog kalorijskog deficita i događa (pa se izgubljenih par kilograma brzo vrati). Popis svih pseudoterapija koje naša vrla oskarovka promovira neprestano se povećava, moj favorit je vaginalna inhalacija.

Ispiranje debelog crijeva

Iako kavu smatra štetnom, Gwyneth je koristi za uštrcavanje u anus, čime se navodno pročišćava debelo crijevo. Nije jedina u promoviranju ove zamamne terapije, tu su i Leonardo di Caprio, Madonna i Britney Spears.

Drže se savjeta famoznog doktora Jungera, koji u svojoj knjizi (po ekskluzivnoj cijeni) promovira ispiranje debelog crijeva vodom (to je barem jeftinije od kave). Liječnici kažu da se time ne postiže ništa, osim što ste u opasnosti da iziritirate ili čak i ozlijedite svoje debelo crijevo, ali da ti liječnici što valjaju, onda bi ih doktor Oz pozvao u svoju emisiju.

Odmaranje od vlakana

Na Pinterestu ćete naći prilično dugačak popis slavnih osoba koje promoviraju juicing (što bi se reklo - sokiranje). Nicole Richie, Fergie, Gwen Stefani, Jennifer Garner, Vanessa Hudgens, Reese Witherspoon (i, naravno, Gwyneth Paltrow) samo su neka od uvaženih imena. Radi se o ideji da se vaš organizam treba malo odmoriti od vlakana koja mora dugo probavljati, a to se postiže ispijanjem cijeđenih sokova.

U redu, ovo zvuči privlačnije od ispiranja debelog crijeva, iako i dalje imamo temeljnu glupost da vam vlakna zamaraju organizam (naprotiv, itekako su vam potrebna). Sokovi vas neće zasititi kao pravo voće i povrće, a dobit ćete i preveliku količinu šećera, koji, slobodan od vlakana, puno brže dospijeva u krv i opasno diže razinu glukoze. Ali, što su zdravstveni rizici spram predivnog osjećaja da ste sada kao omiljena zvijezda?

Budite lijepi kao buduća kraljica

Dobro znate da su slavne osobe ljepše od vas, a imate sreću što su spremne odati vam tajnu svoje ljepote. Nije bitno što je to ujedno i biznis: oko tih krema i kapi protiv bora, starenja i svega onoga što pogađa vas, a ne i njih, vrte se doslovce deseci, ako ne i stotine milijardi dolara godišnje.

Victoria i David Beckham svojedobno su ponosno objavili javnosti da koriste kremu za lice načinjenu od izmeta slavuja. Premda ptičice svoje otpadne tvari daju besplatno, krema je koštala nimalo beznačajnih stotinjak dolara. Princeza Kate Middleton, koja bi jednoga dana sa svojim suprugom Williamom trebala zasjesti na britansko prijestolje, koristi poseban biljni gel za kožu koji može biti i vaš za svega pedesetak dolara (dvaput jeftinije od slavujevog izmeta).

A tu su i maske za lice od placente posebnih novozelandskih ovaca, po cijeni od svega  šestotinjak dolara. Na Amazonu su kupci tom proizvodu dodijelili nimalo laskavu ocjenu 1.0, što nije odgovorilo jednu Kim Kardashian od uporabe takve skupocjene i vjerojatno sasvim nedjelotvorne kreme. 

Među kupcima i korisnicima tretmana nalazi se i Simon Cowell, čovjek kojemu obred iscjeljivanja kuće nije baš donio nešto puno pameti.

Pročitajte više