Slavna glumica o cancel kulturi: To uništava komediju

Foto: Profimedia

Glumica Goldie Hawn dala je intervju za Variety u kojem je, između ostalog, kritizirala i cancel kulturu. Budući da je u filmskoj industriji toliko dugo, 77-godišnja Hawn priznala je da je svjedočila kako se ona razvija, i to ne nužno na bolje.

"Mislim da je važno paziti na ponašanje ljudi i stvarno razumjeti kada su pretjerali te biti u stanju to podnijeti. Ali zabrinuta sam za ova područja: odjednom nemaš posao, odjednom ne možeš izlaziti sa ženom u poslu ili ćeš dobiti otkaz", rekla je glumica.

"Otkazuju knjige, klasične knjige. Ne sviđa mi se to. Nepovjerenje je posvuda. Dakle, ne samo da postoji kultura otkazivanja već postoje i kulturni ratovi. Škole se politiziraju. Ali za veće dobro naše djece? Nitko to zapravo ne gleda", dodala je.

"Sada postoji poremećaj. Poremećaji su dobri. Ali neravnoteža nije. Nadam se da ću se vratiti na neku razinu osjetljivosti i poštenja. Dakle, kultura otkazivanja. Sama riječ me plaši više od svega. To je kruto, konkretizirano razmišljanje, što nije dobro. I tko ima pravo otkazati?" rekla je Hawn za koju je je kultura otkazivanja samo jedan element većeg problema.

"Razina osjetljivosti je toliko visoka da se komičari boje pričati određene šale na način na koji su to prije činili. I to je mala dilema za komičare, postoje stvari koje ne možete reći i tako dalje i tako dalje. Mislim, u redu je. Postoje određena područja s kojima se slažem. Ali razina osjetljivosti je neoprostiva. To nije dobar osjećaj kada ste u kreativnom poslu", poručila je Hawn.

Pročitajte više