Gole na Instagramu: Ove ljepotice prkose svim pravilima

Foto: Instagram

INSTAGRAM ima stroga pravila u vezi s fotografijama golih ženskih tijela – samo naznaka bradavice ili spolnog organa dovoljna je da fotografija bude uklonjena.

Kako to obično biva, nekim ljudima takve zabrane predstavljaju samo izazov za njihovu kreativnost u zaobilaženju pravila. Pojavljuje se sve više profila na kojima žene objavljuju fotografije svog tijela koje savršeno balansiraju na granici Instagramovih zabrana.

Iako su fotografije nedvojbeno vrlo erotične i seksi, očita je i njihova umjetnička dimenzija. Jedan je od pravih primjera profil instruktorice joge "Nude Yoga Girl" koji ima gotovo 200 tisuća pratitelja.

Jogom se bavi i model Bargholz.

I ona voli spajati ljepotu ženskog tijela i složene pokrete joge na svojim fotografijama.

Poigravanje Instagramovim zabranama nije samo odlika instruktorica joge.

Kim Akrich fotografira druge žene bez odjeće, uglavnom na idiličnim plažama. Njezine objave  prati oko 20 tisuća ljudi. Tvrdi da ne koristi nikakve programe za obradu fotografija i da je "njen rad zasnovan na golotinji i da je to najbolji način za izražavanje apsolutne ljepote ženske forme".

"Prije sam uviđala mane na svom tijelu i zbog toga mi je bilo nemoguće prihvatiti i potpuno voljeti samu sebe. Mislim da je važno razumjeti da se svatko može boriti sa prihvaćanjem samoga sebe. Joga mi je pomogla da dođem do toga i željela bih da joga pomogne i drugima. Svatko od nas je jedinstven i prekrasan baš takav kakav je", riječi su "Nude Yoga Girl" koje odražavaju cilj žena iza ovih i sličnih profila.

Poruka je to zbog koje je prate i mnoge žene, ne samo muškarci koji gledaju seksi fotke.

Pročitajte više