Davor im je stisnuo zlatni gumb, a pola sata prije nastupa saznale su za smrt prijateljice

Screenshot: NovaTV

DJEVOJKE iz grupe Sambastica svojim su nastupom u "Supertalentu" privukle puno pozornosti. Mnoge je iznenadilo kad je Davor Bilman pritisnuo zlatni gumb i tako ih poslao u polufinale, iako drugi članovi žirija nisu bili baš oduševljeni njihovim nastupom

Kontaktirali smo Polinu Mytko, jednu od članica i upitali kako su one zadovoljne svojom izvedbom.

"Nismo zadovoljne. Zlatni gumb nam je bio totalno iznenađenje jer smo imali rupe u koreografiji zbog izostanka pete plesačice i nikako nismo mislile da ćemo proći", rekla je za Index.

Otkrila nam je također da je prije samog nastupa gotovo sve pošlo po zlu, pa su se morale snaći kako su znale i umjele.

"Taj dan je općenito bilo jako puno stresa. Sestra i ja noć prije nismo spavale jer smo imale nastup, tkanina za kostime nam je stigla dan prije audicije pa smo cijelu noć same šivale suknje.

Došle smo nas četiri u Zagreb to jutro, peta cura je stigla dan ranije pa smo se trebale naći na snimanju. Međutim, nije se javljala cijeli dan na mobitel, a na samom snimanju se nije pojavila. Onda smo shvatile da će nas biti četiri i da moramo primijeniti sve formacije u koreografiji.

Da stvar bude bolja, pola sata pred izlazak na pozornicu smo saznale da je Barbarina prijateljica iz osnovne škole poginula u prometnoj nesreći. Imale smo previše razloga da odustanemo od tog nastupa, ali nismo odustale", kaže Polina.

Kako su se osjećale?

"Bile smo dosta zbunjene u tom trenutku. S jedne strane totalno nespremne za nastup u formaciji od četiri cure, s druge strane se to sve činilo nebitnim u usporedbi s tim da je netko u tom trenutku izgubio život", priznaje.

Pritisak oko daljnjeg prolaza u showu nemaju jer su, kako kaže, htjele pokazati svoj ples, a ne se natjecati.

"Ono što smo željeli pokazati ove sezone u Supertalentu je plesanje više stilova, jer to je ono s čime se bavimo, a onda je teško u svakom stilu biti savršen.

Moje iskustvo iz prošlog sudjelovanja, kad sam nastupala s orijentalnim plesom, je bilo takvo da je nemoguće isti plesni stil ponavljati u svim stadijima natjecanja i prolaziti dalje bez obzira na to koliko se savršeno otpleše. Svaki nastup nam je novi eksperiment, a otvara se naravno i velika mogućnost za pogreške. Nadamo se da će se gledateljima svidjeti naša točka, jer već u idućoj epizodi odlučuju oni", rekla je Polina.

Djevojke također imaju otegotnu okolnost da svaka pleše različitu vrstu plesa, pa im se ponekad teško uskladiti. Polina, Natalia i Dora plešu od malih nogu. Polina je već bila u polufinalu prošle sezone sa svojim orijentalnim plesom, a djevojke plešu i jazz, balet, salsu, kizombu, reggaeton.

"Trudimo naučiti jedna drugu i druge stilove. Grupa je prilično nova, tek smo se okupile u zadnjih godinu dana, pa je još puno rada i izazova pred nama", tvrdi Polina.

Na negativne se komentare ne obaziru previše.

"Kao i uvijek, postoje navijači za i protiv. I ja kad gledam show se često ne slažem sa žirijem, pa razumijem sve koji smatraju da nismo zaslužile zlatni gumb. Davor je time nama nametnuo i veliku odgovornost da opravdamo ovaj lošiji nastup i možda se iskupimo u polufinalu. Nama bi bilo puno lakše da nismo prošle", zaključila je.  

Pročitajte više