Goran Bare pronašao inspiraciju u zatvoru i napisao dvije nove pjesme

GORAN BARE uskoro će nastupiti u zagrebačkom klubu Boogaloo gdje će proslaviti trideset godina glazbenog staža. Nakon prekida sa Željkom Matković te boravka u zatvoru, glazbenik je spreman za nove radne pobjede. Bare je izjavio da su probe i pripreme za koncertu već žestoko u tijeku, a jako je, kaže, ponosan i na bend sastavljen od sjajne ekipe.

Sastavljen koncertni set

Tako će 29. svibnja Goran nastupiti sa: Damirom Šomenom, Zoranom Čalićem, Damirom Trkuljem i Viktorom Lipićem, a sam je sastavio koncertni set za tridesetu obljetnicu karijere. Za Slobodnu Dalmaciju izjavio je kako je u set stavio najjače pjesme koje je napravio s Majkama, ali i one sa svojih solo albuma. Također, pred zagrebačkom publikom planira testirati i nešto novih stvari, koje će izaći na novom albumu.

Uskoro izlazi i novi album Majki

Posebnih gostiju te večeri neće biti, jer je, otkrio je Bare, njemu to nekako usiljeno. Osim koncerta, Bare je progovorio i o dugoočekivanom albumu Majki, koji će se, prema njegovim najavama, završiti do kraja lipnja, a u prodaji će se pojaviti usred ljeta ili na jesen. Goran se prisjetio kako je bilo kada je prije trideset godina krenuo živjeti rock'n'roll.

Početak karijere u vinkovačkom Domu omladine

Sa svojim pokojnim prijateljem Marinom Pokrovcem nastupio je u vinkovačkom Domu omladine, a odsvirali su akustični koncert s gitarom, udaraljkama i Baretovim vokalom. Već tada predviđali su im uspjeh. Svoj boravak u zatvoru komentirao je kao depresivan, ali i inspirativan te je tamo napisao dvije zanimljive pjesme.

U zatvoru ga primili kao brata

Osebujni Bare otkrio je i kako je prije boravka u zatvoru bio optimist, no sada je svjestan koliko je Hrvatska daleko od Europe te je uspoređuje s Brazilom. Drago mu je što je bio u normalnim odnosima s ljudima s kojima je dijelio ćeliju te je otkrio kako su ga primili kao brata.

Pročitajte više