Goran Navojec u "Nemogućoj misiji": Cruise je prekrasan čovjek, prema svima fin i drag

NAKON što je "Nemoguća misija: Protokol duh" počela igrati u kinima, Goran Navojec je napokon smio progovoriti o svojoj ulozi koju je odigrao u tom hitu. Do tada ga je ugovor obvezivao na šutnju. "Morao sam potpisati ugovor o tajnosti, da ne smijem davati nikakve informacije, da neću reći ni da snimam ni da ne snimam. To me dovelo u malo neugodne pozicije, neki su saznali da se to događa pa su me ljudi zvali, vjerojatno su mislili da ih zajebavam, ali ja jednostavno nisam smio ništa reći, to bi bilo jako skupo", ispričao nam je glumac.

"Nije to kao kod nas gdje svi mogu doći do zvijezda, i u tramvaju, i na ulici i u liftu"

Goran je do uloge došao nakon audicije na Sarajevo film festivalu, a odabran je među gomilom glumaca koji su diljem svijeta bili na probnim snimanjima. U filmu glumi ruskog zatvorenika, ali scene su snimane u zatvoru 50-ak kilometara udaljenom od Praga. Na snimanju je bila i zvijezda filma Tom Cruise. "Ruski zatvor je glumio jedan zatvor nekih 50 kilometara od Praga, tamo smo snimali. Nisam se imao prilike družiti sa zvijezdom, jer nije to kao kod nas gdje svi mogu doći do zvijezda, i u tramvaju, i na ulici i u liftu. Do ovih ne možeš ni na snimanju, tako da se nismo družili kao da smo neki prijatelji postali, ali sam ga vidio na setu i prekrasan je čovjek, pravi profesionalac, prema svima je fantastično fin i drag, valjda mora biti, jer je i producent filma, pa o svima mora voditi brigu", kaže Navojec.

"Financijski nije bilo isplativo, ti si tamo `no name`, a za nekog takvog honorari su malo veći nego kod nas"

Uloga u filmu nije mu se financijski bog zna kako isplatila, ali možda mu pomogne otvoriti još poneka vrata. "Financijski nije bilo isplativo, ti si tamo `no name`, a za nekog takvog je honorare plaćao češki koproducent. Bili su malo veći nego kod nas. Ali možda će to otvoriti neka druga vrata, pa opet dobro. Ali opet, to se sve treba izvrtjeti, nije to tako jednostavno, neki kontakt ne znači ništa, moraš proći puno audicija, od kojih možda upale jedna, dvije, tri, pet. Tako da je vrlo nezahvalno prognozirati bilo što o tome", realna je glumac.

"Da dođeš tamo i vidiš kako se snima jedan takav blockbuster, to je nešto nesvakidašnje"

Da mu se pruži prilika raditi u srcu filmske industrije, Hollywoodu, rado bi je prihvatio, ali se ne može zamisliti da u Kaliforniju preseli za stalno . "Volio bih otići raditi, ali nisam siguran da bih mogao živjeti negdje u Hollywoodu. Mislim da sam ja predivlja osoba za živjeti u Kaliforniji, možda u New Yorku, ali Hollywood, to jest, Kalifornija, mi je presterilna. Poslovno bih uvijek otišao, ili živjeti na nekoliko mjeseci, ali zauvijek ne bih volio", kaže te dodaje kako je pojavljivanje u  "Nemogućoj misiji" definitivno dobro iskustvo. "Fantastično iskustvo, to je s neke iskustvene strane stvarno nešto što bi vjerojatno svaki glumac poželio. Da dođeš tamo i vidiš kako se snima jedan takav blockbuster, to je nešto nesvakidašnje. Po broju ljudi, opreme, kamiona, aviona, pogotovo takav film, akcijski, s puno specijalnih efekata, to je stvarno sve skupa kao neki muzej filmske industrije. Ne umjetnosti, već industrije, velika je razlika", kaže Goran.

Pročitajte više