Pokrenuta kampanja za povratak knjiga prvog influencera Jože. Potrebno 230.000 eura

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

GRADONAČELNIK Oroslavja, Viktor Šimunić, pokrenuo je inicijativu za povratak knjiga Jože Mikulca (poznatog kao prvog influencera u povijesti) u Hrvatsku.

>>"Prvi influencer na svijetu je iz Oroslavja": O Josipu su pisali brojni strani mediji

"Nakon iznimnog dojma koje je na mnoge ljude ostavio kratak video snimljen o prvom svjetskom influenceru koji je porijeklom iz Oroslavja, Joži Mikulcu, odlučio sam pokrenuti projekt skupljanja novaca (eng. crowdfunding) kako bi njegove knjige, u koje je skupio potpise mnogih svjetskih čelnika s početka 20. stoljeća, vratili u domovinu", objavio je Šimunić.

"Postoje ukupno tri Mikulčeve knjige. Jedna je ove godine prodana Hrvatskom povijesnom muzeju, a preostale dvije nalaze se u SAD-u. Ovom kampanjom želi se skupiti minimalno 230.000 eura donacija (bez PDV-a i eventualnih carinskih pristojbi) kako bi putovanje Josipa Mikulca završilo tamo gdje je i počelo – u njegovom rodnom Oroslavju", nastavio je.

Za donacije, ovisno o uplaćenom iznosu, dobivate ulaznice za privremeni muzej te ime na zidu zahvale u budućem muzeju Josipa Mikulca. 

  • Uplaćeno 20 EUR - dobivate Vaše ime na zidu zahvale
  • Uplaćeno 50 EUR – dobivate 2 ulaznice za privremeni muzej te Vaše ime na zidu zahvale
  • Uplaćeno 100 EUR – dobivate 4 ulaznice za privremeni muzej te Vaše ime na zidu zahvale u veličini 3x1.5 cm
  • Uplaćeno 250 EUR – dobivate 4 ulaznice za privremeni muzej te Vaše ime na zidu zahvale u veličini 6x3 cm
  • Uplaćeno 500 EUR – dobivate 4 ulaznice za privremeni muzej te Vaše ime na zidu zahvale u veličini 8x4 cm
  • Uplaćeno 1000 EUR – dobivate 10 ulaznica za privremeni muzej, Vaše ime na zidu zahvale u veličini 10x5 cm te Vaše ime na šetnici
  • Uplaćeno 2500 EUR – dobivate 10 ulaznica za privremeni muzej, Vaše ime na zidu zahvale u veličini 15x7.5 cm te Vaše ime na šetnici
  • Uplaćeno >2500 EUR – javite se povratno e-mailom za detalje

Kip i muzej

Sav višak novaca, ako bude skupljen, iskoristit će se za plaćanje troškova dopremanja knjige, postavljanja brončanog kipa Josipa Mikulca u Oroslavju te uređenje privremenog muzeja u koji bi knjige bile smještene.

"Josip Mikulec iz Hrvatske obišao je cijeli svijet, a sada želimo da cijeli svijet dođe pogledati Josipa Mikulca u njegovu rodnu Hrvatsku!", zaključio je.

Podaci o uplati mogu se naći na Internet stranici vratimomikulca.com, a za sva dodatna pitanja možete se obratiti na e-mail adresu vratimomikulca@gmail.com.

 

Pročitajte više