Grčki princ i princeza razvode se nakon 14 godina braka

Foto: Profimedia

Princ Nikolaos Gluksburg, koji je nekoć nosio nadimak Playboy Princ, i princeza Tatiana razvode se nakon 14 godina braka.

Vijest o razvodu su objavili na službenoj stranici nekadašnje kraljevske obitelji (u Grčkoj je monarhija ukinuta 1973., ali su članovima obitelji titule ostale). 

"Želimo vas obavijestiti o značajnoj odluci koju su donijeli princ Nikolaos i princeza Tatiana. Nakon četrnaest godina braka odlučili su sporazumno raskinuti svoju zajednicu. Ova je odluka donesena veoma promišljeno i uz uzajamno poštovanje. Zauvijek su zahvalni jedno drugome na trenucima koje su dijelili. Njihove buduće interakcije i dalje će biti vođene tim istim načelima poštovanja i razumijevanja, dok budu prelazili u odnos ukorijenjen u snažnom prijateljstvu. Nastavit će živjeti i graditi svoje živote u Grčkoj, mjestu koje oboje nazivaju domom. Obitelj će ih uvijek podržavati", stoji u objavi.

Tatjanin otac je bio Slovenac

Princ Nikolaos je treće dijete posljednjeg grčkog kralja Konstantina II., koji je bio blizak prijatelj kralja Charlesa. Posljednji grčki monarh preminuo je u siječnju 2023. u dobi od 82 godine nakon moždanog udara. Tatiana Blatnik, rođena u Venezueli, za Nikolaosa se udala 2010. godine. 

"Ne osjećam se kao princeza. Ne osjećam se kao da sam se udala za princa, s titulom. Pa, zapravo, da, on je moj princ, ali ništa više", rekla je jednom prilikom nakon vjenčanja. Njen otac Ladislav Blatnik u Venezuelu se preselio iz Kraljevine Jugoslavije, a jedno je vrijeme bio u vezi s glumicom Natalie Wood.

Pročitajte više