Tom Gretić se vraća u Zagreb zbog novog posla: "Planiramo velike promjene"

Foto: Facebook

NOVI chef patron restorana Bistro Apetit je proslavljeni hrvatski kuhar Tom Gretić.

"Rekli bismo najbolji s najboljima", odgovaraju nam iz restorana na pitanje kako je došlo do te suradnje i dodaju: "Bistro Apetiti je doživio nekoliko faza otkako je preuzet od bivšeg vlasnika Christiana Cabaliera, imali smo prilike raditi sa sjajnim mladim chefovima i posljednjih nekoliko mjeseci razmišljali smo što dalje. Jedini izbor je bio naš najbolji chef Tom Gretić,".

Kako kažu, i Apetit zaslužuje njega i on zaslužuje Bistro Apetit. Dodaju da je Gretić na njihovu ponudu reagirao odlično zbog čega je i pristao vratiti se u Zagreb, a zajedno planiraju napraviti velike promjene na hrvatskoj gastro sceni, o kojima su zasad jako tajnoviti.

"Bitno je i njemu i nama da postoji klik među ljudima te da postoje ambicija i vizionarstvo", ističu naši sugovornici.

"Mislimo da je on dao neke temelje novoj eri gastroscene ne samo u Hrvatskoj, bio je jedini izbor za restoran po našeg", dodaju.

Bistro Apetit je u trećoj godini nove ere osvojio titulu trećeg najboljeg hrvatskog restorana, a s Tomom Gretićem ulazi u završnu fazu višemjesečnog kreiranja novog koncepta koji će biti predstavljen ovo ljeto.

Tom Gretić u bogatoj karijeri najboljeg hrvatskog chefa, nakon početaka 90-ih u tada novootvorenom zagrebačkom hotelu Sheraton, 1996. krenuo je u svijet nižući angažmane u Europi, Africi i na Bliskom istoku. Nakon Dubaija, gdje je počeo raditi kao chef, svoj uzlet nastavio je kao speciality chef u Dolder Grandu, legendarnom ciriškom hotelu u kojem je kuhao za najzahtjevnije goste i svjetske zvijezde.

Najdulje se zadržao u Wine Vaultu, prestižnom restoranu hotela Monte Mulini, čak sedam godina. Prepoznat i na međunarodnoj sceni te je dobio pozivnicu za gostovanje u restoranu Ikarus u Hangaru 7, specijaliziranom za jednomjesečna gostovanja poznatih svjetskih chefova. 

Pročitajte više