Guardian uvrstio jedan hrvatski otok među 10 najljepših nerazvikanih europskih otoka

Foto: Ivana Ivanovic/Tino Juric/Pixsell

THE GUARDIAN je objavio popis 10 najljepših nerazvikanih europskih otoka netaknute prirode. Uvrstili su i hrvatski otok Lastovo.

"Iako se četiri i pol sata vožnje trajektom od Splita može činiti kao pothvat za ljubitelje ekstremnih izazova, najjužniji se hrvatski naseljeni otok toliko razlikuje od samo 14 kilometara udaljene i turističke razvikanije Korčule i Dubrovnika u čijoj je županiji da će vam biti drago što ste se potrudili.

"Provedite vrijeme u borovim šumama diveći se otočkim kućama u venecijanskom stilu, zatim istražujući neke od njegovih crkava ili plivajući u prozirnom moru uvale Skrivena luka. Na otoku je samo jedan hotel, no ima i nekoliko izvrsnih restorana koji nude domaću hranu i svježe ulovljene morske delicije", piše The Guardian o otoku Lastovu.

Naime, 2006. godine otok Lastovo je proglašen parkom prirode.

Na Guardianovom popisu, osim Lastova, našli su se i otok Porquerolles u Francuskoj, Tabarca u Španjolskoj, Bozcaada u Turskoj, La Graciosa u Španjolskoj, Syros u Grčkoj, Cabrera u Španjolskoj, Tinos u Grčkoj, Île de Batz u Francuskoj i Filicudi na Siciliji.

Pročitajte više