Gunđanje o cijenama, Dalmatinci u Zagrebu... 14 najiritantnijih ljetnih stvari

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

LJETO nam se vratilo, a s ljetom i sve one radosti i gadosti na koje smo navikli. Kao i svake godine, i ove ćemo se nakratko osvrnuti na stvari koje nas iritiraju, a ovog puta nećemo uvrstiti vrućinu jer ljeto je, podrazumijeva se. 

Iako nas iritira.  

Cijene na moru

Nakon uvođenja eura imamo osjećaj kao da svih 365 dana živimo u Dubrovniku usred sezone, ali činjenica je da je Hrvatska neizdrživo skupa destinacija koju posjećujete samo zato što ili nemate mašte, ili vam se ne da natezati s putovanjem u drugu državu, ili niste iz Hrvatske pa vam sulude cijene i divlja gradnja djeluju "egzotično". 

Gunđanje o cijenama na moru

@sarah_gator 100% recommend Nautika the next time you visit Dubrovnik #dubrovnik #croatia #dinner #resturants #seafood #europe ♬ original sound - Sarah-Dallas Dog Walker🐶

Stvar koja je s godinama postala podjednako iritantna kao i visoke cijene svakako je sezona sadržaja o previsokim cijenama. Bile to fotografije računa na društvenim mrežama ili mediji koji to prenose kao vijest, svi smo lagano siti onih koji su u 2024. još uvijek šokirani cijenama. 

Posao na odmoru

Izborili ste se za taj "sitniš" slobodnih dana u godini i želite ga provesti u miru, ali ako ste jedan od onih nesretnika koji su zbog preživljavanja prisiljeni raditi poslove u firmama čiji šefovi ne razumiju koncept godišnjeg odmora, posao će vas pratiti i na plaži. A svi koji su to doživjeli znaju da je to najgore. 

Povratak na posao nakon odmora

Izguštali ste se i sad je vrijeme za povratak na radno mjesto. Onaj osjećaj užasa i tuge je vaša podsvijest koja vas podsjeća da ovo nije život koji želite ili da ste se negdje grdno zeznuli kod izbora posla. 

Objave "back to life, back to reality"

@babatunde_hiphopera Does anyone else struggle with the transition? As soon as I get to the gate I start singing "Back to Life…" • #PostVacationBlues #BackToReality #VacationWithdrawals #RealityCheck #TravelLife ♬ saturn remix - 𝔩𝔢𝔱

Iako su ovo sasvim legitimne objave i svi osjećamo da je povratak na posao povratak u stvarnost, ljudi koji se vraćaju na posao trebali bi se potruditi malo više jer ovo je prestalo biti zabavno još kad je Facebook posljednji put bio kul mjesto. Tamo negdje ranih dvijetisućedesetih. 

Zapravo uvrstite ovdje bilo kakve ljetne objave na društvenim mrežama jer ako niste na plaži, smetat će vam i slike i storiji onih koji jesu. Nemate što objavljivati "hrenovčice" dok ja trunem u uredu!

Gužve na plaži

@user179180133 Croatia’s coast >>> 🌊🫶🥰 #Croatia #summer #summer2023 #croatiasummer #beach #clearwaterbeach #bestbeach ♬ sto to bijese ljubav - 🪐

Kad vam sa sjevera u facu serviraju svoja suha stopala s kurjim očima, sa zapada osjetite miris paštete, s istoka dolaze zvuci Desingerice s nečijeg bluetooth zvučnika, a s juga čujete urlikanje nečije djece, to znači samo jedno - ne zarađujete dovoljno da biste si priuštili odmor na dobroj plaži, već ste na "narodnoj plaži". 

Odmor s djecom

Svi roditelji koji su s klincima ikad otišli na odmor vrlo dobro znaju da to nije odmor već sedam do 14 dana duga reklama za kondome. 

Kolone na autoputu

Ubilačke misli, lagana tjeskoba od toga što bi se moglo dogoditi ako klima prestane raditi ili sasvim opravdano pitanje: "Za ovo plaćam cestarinu???!" Sve su to radosti putovanja hrvatskim autocestama. 

Vaš znoj

Napisat ćemo samo ovo - ona kap znoja koja se kotrlja vašim leđima i zaustavlja se taman negdje iznad guzice. 

Tuđi znoj (u javnom prijevozu)

@mylifeincroatia Literally would rather be anywhere but here. Let’s just hope I get a seat because there’s about 50 people waiting for the same bus as me 🙃 #split #splitcroatia #croatiatiktok #croatiatravel #niavincroatia ♬ original sound - Zoe

U zraku je, osjećamo ga i nije ugodan. I dok se dolaskom ljeta u većim gradovima lakše diše jer svi odlaze na more i više nema gužvi, puno se teže diše u javnom prijevozu zahvaljujući ljudima koji su preliberalni sa svojim pazusima koji nisu oplahnuti vodom ni upoznati s dezodoransima. 

Balavurdija koja preglasno pušta mjuzu

Došli ste se odmoriti, a ne slušati plejlistu nekih 20-godišnjih debila koji stvaraju kaos tri apartmana niže. 

Starkelje koji se žale na buku

Došli ste se zabaviti, a ne slušati gunđanje staraca koji idu na spavanje kao kokoši, čim se smrači. 

Jadikovke Dalmatinaca koji su ostali "zatočeni u Zagrebu"

@daalmaton Al' priko mora 🌊💙 #dalmaton #trending #dalmacija #dalmatinskepisme #croatiafullofmagic #croatiafulloflife #zavas #zatebe #fyp #fy #pyf #videomusic #ico #ivicasikiricico #najlipšasi #ićo #velebit #pag #metajna #zadar ♬ original sound - Dalmaton

Prisiljeni ste malo dulje ostati u ovom paklu na zemlji koji neki nazivaju Zagrebom? Molimo vas, daj nam se požalite... Po milijunti put. 

Komarci

Treba li uz ovo STVARNO bilo što drugo napisati?

Ankete o tome što najviše mrzimo ljeti

Jer zašto ne? Sve nam smeta pa zašto nam ne bi smetala i ova anketa?

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.