Gunther je u Prijateljima isprva imao ulogu statista, lik mu nije trebao imati ni ime

Screenshot: Youtube

GLUMAC James Michael Tyler proslavio se ulogom Gunthera koji je radio kao konobar i menadžer u kafiću Central Perk. U početku je imao samo ulogu statista, a njegov lik nije trebao imati ni ime. 

Prvu rečenicu izgovorio je sredinom druge sezone, no konobarsko iskustvo prometnulo ga je u pamtljivog lika koji se povremeno pojavi i pokaže da je zaljubljen u Rachel.

U sitcomu iz devedesetih ulogu Gunthera igrao je svih deset sezona. Odmah po završetku snimanja Prijatelja prestao je blajhati kosu, što je radio punih deset godina.

Za 15. i 20. godišnjicu serije u Londonu je otvorio repliku Central Perka te dva tjedna posluživao goste. No na narančastom kauču i dalje je odbijao sjediti. 

"Nepisano pravilo bilo je da samo šest glavnih likova može sjediti na narančastom kauču kad se ne snima", rekao je svojedobno Buzzfeedu. Naime, Gunther je u seriji bio poznat kao "sedmi Prijatelj".

Osim u Prijateljima, Tyler je imao manje uloge u serijama Scrubs, Episodes, snimio je nekoliko epizoda serije Modern Music te je glumio u nekoliko TV filmova. 

Podsjećamo, James Michael Tyler preminuo je u 59. godini. Godine 2018. dijagnosticiran mu je uznapredovali rak prostate, koji se kasnije proširio na kosti.

Pročitajte više