GWYNETH PALTROW "IZGUBILA UŽITAK" U GLUMI

Američka glumica Gwyneth Paltrow, dobitnica Oscara za "Zaljubljenog Shakespearea", izjavila je kako je "izgubila nit" svoje glumačke karijere, ali da su joj smrt oca i nove uloge pomogle da je vrati.

Kazala je kako se nada da će u budućnosti raditi manje ali da će joj uloge biti zahtjevnije, javlja BBC ovih dana.

"Provela sam svoje dvadesete radeći film za filmom. Ni sama ne znam koliko sam točno snimila filmova", rekla je Paltrow.

Sad planira snimati više filmova poput najnovijeg - "Sylvia", u kojem glumi tragično preminulu američku pjesnikinju Sylviu Plath.

"Uzela sam pauzu od godinu dana kada sam imala 29 godina i nekako sam izgubila užitak u radu. Nisam više znala zašto to uopće radim", kazala je 31-godišnja Gwyneth Paltrow.

"Mislim i da je sva slava donekle ostavila loš okus", dodala je glumica. Prije nego je počela izlaziti sa sadašnjim partnerom, pjevačem skupine Coldplay Chrisom Martinom, Paltrow je ljubovala s Benom Affleckom i Bradom Pittom.

Smrt njezina oca, redatelja Brucea Paltrowa, također ju je prisilila da razmisli o karijeri.

"Mislim da sada želim raditi stvari koje su vrijedne mojeg slobodnog vremena. Jer svi mi umiremo. Izvući nešto iz života i učiniti ga vrijednim nečega", dodala je ona.

Uloga Sylvie Plath, američke pjesnikinje koja se udala za poznatog pjesnika Teda Hughesa i počinila samoubojstvo 1963. godine, rekla je Paltrow, bila je "doista ono zbog čega sam postala glumica".

"Mislim da me iskustvo te uloge stvarno promijenilo. Bilo je jako teško i uznemirujuće, ali sam toliko dobila da sam pomislila: zaista ne želim gubiti vrijeme radeći osrednje stvari".

Gwyneth Paltrow rekla je također kako ne planira raditi filmove poput romantične komedije "Ljubav je slijepa", gdje je bila zamaskirana u debelu ženu.

"Drago mi je zbog svega što sam radila jer je to sve dio mene i dio mog iskustva, ali sam promijenila način gledanja na stvari", rekla je osviještena Gwyneth Paltrow.

Pročitajte više