Hajdukove Spalatine postale Europske prvakinje za 2009. godinu

HAJDUKOVE Spaladine osvojile su još jedno hvale vrijedno priznanje - postale su Europske prvakinje za 2009. godinu. Na prvenstvu u cheerleadingu i cheerdanceu, koje se održalo u Parizu 26. rujna u Disneylandu, osim hrvatskih predstavnica iz Plesnog kluba Noa iz Splita, natjecale su se cheerleadersice iz 16 europskih zemalja: Austrije, Češke, Danske, Finske, Francuske, Njemačke, Velike Britanije, Grčke, Italije, Norveške, Rusije, Slovenije, Švedske, Švicarske i Ukrajine.

Spalatine su do sada najuspješniji tim koji je predstavljao Hrvatsku na velikim međunarodnim natjecanjima

Hrvatice su, kao što smo već spomenuli, osvojile prvo mjesto u seniorskoj kategoriji cheerdancea - plesa s pomponima, dok je drugo mjesto pripalo timu iz Ukrajine, a treće Finskoj. Spalatine su do sada najuspješniji tim koji je predstavljao Hrvatsku na velikim međunarodnim natjecanjima. Osvajanje europskog prvenstva jedna je u nizu titula koje su pripale Splićankama u posljednje 3 godine.

Klub Noa do sada je postigao zavidne rezultate: Prvo mjesto u kategoriji seniorke i prvo mjesto u kategoriji kadetkinje na Elite Cheerleading Europski kupu u Berlinu prošle godine, zatim prvo mjesto na Elite Cheerleading Europskom prvenstvu u Bottropu prije dvije godine te drugo mjesto u kategoriji seniorke i prvo mjesto u kategoriji juniorke na Elite Cheerleading Europski kupu u Berlinu prije dvije godine.


Ples s pomponima –  cheerdance  i atraktivna kombinacija gimnastičkih i akrobatskih elemenata i plesa – cheerleading, postaju sve popularnija aktivnost među mladima što dokazuje sve veći broj klubova iz cijele Hrvatske okupljenih u Zajednicu udruga cheerleadinga Hrvatske.

"Pa nismo ni sumnjali"

Zajednica je u članstvu svjetske federacije International cheer union, koja okuplja 79 zemalja članica sa svih pet kontinenata. Bez obzira na odlično organizirano natjecanje i prijateljsku atmosferu među timovima, cure su ipak osjećale dodatnu težinu jer su svi očekivali povratak s najsjajnijim odličjem. Najbrže čestitke, sms poruke, uglavnom su sadržavale i rečenicu "pa nismo ni sumnjali".

Osim samog natjecanja cure su uživale i u zabavi u Disneylandu, razgledavanju Pariza i druženju s ostalim timovima. Pred Spalatinama (Danijela Licitar, Petra Tomić, Ivana Šaškor, Ivana Jelovina, Ana Kliškinjić, Ana Kuić, Gorana Vučković, Maja Jelić, Nina Mijatović i Tea Vrgoč) su još mnoga natjecanja, naporni treninzi, usavršavanje i usvajanje novih tehničkih elemenata. Budući su se plasirale na Svjetsko prvenstvo 2010. godine koje će se održati u Americi, nadamo se da će biti i financijske podrške sponzora da tamo i otputuju.

Pročitajte više