Haljina Marilyn Monroe koju je nosila Kim vrijedi 5 milijuna dolara

Foto: Profimedia

HALJINA koju je Kim Kardashian nosila na ovogodišnjoj Met Gali vrijedna je 4.81 milijun dolara te se smatra najskupljom haljinom prodanom na aukciji.

Haljinu koju je Kim odjenula dizajnirao je Jean Louis davne 1962. godine, a Marilyn Monroe ju je nosila na proslavi 45. rođendana američkog predsjednika Johna F. Kennedyja. Kultnu haljinu boje kože s više od 2500 ručno ušivenih kristala kupio je na aukciji 2016. godine lanac muzeja Ripley’s Believe It or Not, za gotovo 5 milijuna dolara.

Haljina je prvobitno koštala 12 tisuća dolara i navodno je bila toliko uska da su joj rubovi bili ušiveni na glumici pa ne čudi što se Kim podvrgnula rigoroznoj dijeti prije nego što je uskočila u nju. Naime, slavna starleta izgubila je sedam kilograma, i to u samo tri tjedna.

"Haljinu je Marilyn Monroe nosila kada je pjevala Happy Birthday predsjedniku Johnu F. Kennedyju 1962. godine. Probala sam je i jednostavno nije išlo. Rekla sam da mi daju tri tjedna i da ću smršavjeti sedam kilograma. Bio je to veliki izazov", rekla je Kim dopisnici Voguea La La Anthony na crvenom tepihu.

"Bila sam odlučna da stanem u nju te nisam jela šećer i ugljikohidrate 21 dan. Na jelovniku sam redovito imala povrće i proteine. Nisam se izgladnjivala, ali sam bila na striktnoj prehrani. I eto, uspjela sam", dodala je. Kako prenosi Vogue, Kardashian je došla na ideju da nosi haljinu tijekom prošlogodišnje Met Gale te je istaknula da je Monroe jedna od "najviše američkih stvari koje možete zamisliti".

"Ideja mi je stvarno sinula nakon Met Gale u rujnu prošle godine. Pomislila sam, što bih učinila za američku temu da nije Balenciaga look? Koja je 'najameričkija' stvar koju možete smisliti? A to je Marilyn Monroe. Za mene je najveći trenutak Marilyn Monroe kad je otpjevala Happy Birthday", rekla je Kim.

Pročitajte više