Harrison Ford rado bi igrao negativca

AKCIJSKI junak Harrison Ford izjavio je da bi volio odigrati ulogu negativca, ali da mu je nikad ne nude jer u holivudskim filmovima zlikovci nikad nemaju glavnu ulogu.

U intervjuu časopisu Der Spiegel od ponedjeljka, američki je glumac rekao da bi za promjenu rado prihvatio izazov uloge negativca.

"Naravno, ali u američkim filmovima negativac nikad nije središnji lik već samo protivnik junaku", rekao je 61-godišnji Ford na pitanje bi li želio takvu ulogu.

"Zato mi nikad ne nude takve uloge. A to bi sigurno bilo zabavno jer se negativci doista mogu pokazati u svojim scenama. Ja se kao običan junak ne mogu iskazati", rekao je on.

Ford je detaljno govorio i o četvrtom nastavku "Indiane Jonesa" koji s redateljem Stevenom Spielbergom kani snimiti dogodine, a dosad je bio obavijen velom tajne.

"Taj sam projekt pokrenuo i sad sam na čekanju", rekao je i dodao da planira sudjelovati i u pisanju scenarija. "Kad scenarij bude gotov, pročitat ću ga, možda zaključim da još nije gotov".

Prema njegovim riječima, neće se skrivati poodmakle godine lika Indiane Jonesa.

"Kakvi ustupci?", pitanjem je odgovorio na pitanje o godinama. "Indiana Jones jednostavno će biti stariji i neće se ponašati onako kao 1981. kad se prvi put pojavio. To je sve".

Posljednji iz serije filmova o Indiani Jonesu bio je "Indiana Jones i posljednji križarski rat" iz 1989.

Od deset filmova s najvećom zaradom u povijesti, Harrison Ford glumio je u četirima. To su "Ratovi zvijezda", "Imperij uzvraća udarac", "K19" i "Povratak Jedija".

No zarada od njegovih najnovijih filmova, "Hollywoodski murjaci" i drama o ruskoj podmornici "K-19", razočaravajuća je.

Pročitajte više