Harry i Meghan u problemima, tip iz Australije želi ih stopirati da unovče brend

Screenshot: YouTube

PRIJEDLOG vojvode i vojvotkinje od Sussexa za zaštitni znak svog Sussex Royal brenda blokiran je nakon što je jedan liječnik iz Australije uložio žalbu, piše Hello! Princ Harry i Meghan Markle nadali su se da će moći iskoristiti svoje ime koje je već poznato na društvenim mrežama, kako bi pokrenuli svoju humanitarnu fondaciju za koju imaju dugoročne planove prodavati sve: od olovaka do majica s kapuljačom.

I dok se još uvijek vode pregovori s kraljicom oko toga kako će Meghan i Harry živjeti i zarađivati, par sada vodi pravnu bitku nakon što je jedan muškarac uložio žalbu na njihov zaštitni znak.

Postoji razdoblje za žalbu nakon što se određeni zaštitni znak registrira. Tada žalbu može uložiti bilo tko ako smatra potrebnim, što odgađa vrijeme početka upotrebe znaka, omogućavajući protivniku izgraditi slučaj.

Razdoblje žalbe za Harryja i Meghan sada će biti produženo barem do 20. ožujka, dok je prvobitno trebalo biti okončano do 20. veljače. Žalbu je podnio Benjamin Worcester iz Victorije u Australiji koji je studirao medicinu u Londonu i navodno je radio kao liječnik u istom gradu od 2011. do 2014. Još uvijek nije poznato zašto je uložio žalbu.

Korištenje zaštitnog znaka Sussex Royal omogućilo bi Harryju i Meghan prodavati proizvode, što bi im donijelo financijsku neovisnost. Vojvoda i vojvotkinja svoje vrijeme već provode u Kanadi sa sinom Archiejem Harrisonom, ali su se složili vratiti 2,4 milijuna funti poreznim obveznicima, od čijeg je novca renovirana njihova kuća u Frogmoreu. Oni više ne koriste svoje titule, ali će i dalje biti poznati kao vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, što je potvrđeno u izjavi Buckinghamske palače u subotu.

 

Pročitajte više