Harry se pokušao opravdati nakon prozivki zbog ponašanja pa se još više uvalio

Screenshot: Youtube

PRINC Harry i Meghan Markle razljutili su svoje podanike nakon što su na odmor u Ibizu odletjeli privatnim avionom, osobito s obzirom na to da redovito govore o klimatskim promjenama, a oni sami koriste privatne avione koji ispuštaju goleme količine ugljikova dioksida. U samo 11 dana, Harry i Meghan su četiri puta letjeli privatnim avionom. Taj je potez još više upao u oči javnosti kad su princ William i Kate s obitelji tek nekoliko dana kasnije bez problema letjeli komercijalnim letom

Harry je pokušao opravdati svoje postupke tijekom posjeta Amsterdamu, gdje je sudjelovao u pokretanju novog projekta "Travalyst" koji potiče turiste na korištenje ekološki prihvatljivih načina putovanja. 

"Ovamo sam stigao komercijalnim letom. Proveo sam 99 posto svog života putujući komercijalnim letovima. Povremeno moram koristiti privatne letove kako bih osigurao sigurnost svoje obitelji", rekao je Harry. 

Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, princ se ovom izjavom još više uvalio. 

"Znači, tvoj brat, budući kralj, ne brine se o sigurnosti kad leti komercijalno. On nosi veći rizik nego ti, Harry. Ne moraš letjeti oko planeta."

"Princ Harry opet propovijeda o zaštiti okoliša. Može raditi to ili može biti zvijezda koja stalno koristi privatne avione. Ne oboje."

"Kakav licemjer. Ekološki ratnik, princ Harry, brani korištenje privatnih letova jer 'se brine o sigurnosti svoje obitelji', dok njegov stariji brat putuje komercijalnim letovima."

"Dragi moj Harry, molim te, šuti dok nisi napravio još veću budalu od sebe. Samo prestani spominjati letenje i klimatske promjene u istoj rečenici. Znamo da si licemjer. Ne moraš to svaki put ponovo dokazivati."

Pročitajte više