Harryja uhvatili u laži? Zbog ovih detalja Britanci misle da memoari nisu istiniti

Foto: Epa

BIOGRAFIJA princa Harryja i dalje je jedna od glavnih tema u britanskim, pa i svjetskim medijima, a sada se Harry našao na udaru jer Britanci tvrde da su ga uhvatili u laži.

Naime, u odlomku u kojem Harry opisuje trenutak kada je doznao za smrt svoje prabake, kraljice Elizabete, takozvane Kraljice majke, on navodi da se tog 30. ožujka 2002. godine nalazio u Etonu.

"Učio sam u Etonu kada sam primio poziv. Ne sjećam se točno tko me zvao, vjerojatno glasnogovornik, ali sjećam se da je bilo svega nekoliko dana uoči Uskrsa. Vrijeme je bilo vedro i toplo, a svjetlost je ulazila kroz moje prozore i ispunjavala mi sobu živopisnim bojama", stoji u Harryjevim memoarima.

Uhvatili ga u laži

Međutim, Daily Mail je iskopao staru fotografiju Harryja, Williama i njihovog oca Charlesa sa skijanja u Švicarskoj, koja je snimljena svega dan prije nego što je kraljica umrla, dakle 29. ožujka 2002. godine. Britanski su mediji odmah postali sumnjičavi oko cijele biografije, a slučaj je komentirao i ekspert za kraljevsku obitelj Richard Fitzwilliams.

"Dokazi ukazuju na to da je bez sumnje bio u Švicarskoj, u Klostersu, za vrijeme smrti kraljice. Cijeli taj opis o 'živopisnim bojama i sunčanom danu' je netočan. Ovakve greške bacaju sumnju na sve ostale odlomke, a ako već angažiraš nekoga da piše knjigu za tebe, i to tako kontroverznu, onda se barem potrudi provjeriti sve činjenice", komentirao je Fitzwilliams.

Daily Mail je uočio još jednu netočnu informaciju u knjizi. Princ Harry se pohvalio kako mu je majka Diana za 13. rođendan poklonila konzolu Xbox.

Problem je u tome što je to bilo 1997. godine, a Xbox se na tržištu pojavio čak četiri godine kasnije. Daily Mail ističe kako se Harry tu možda zabunio i da je možda mislio na PlayStation, koji je izašao 1994. godine, ali svakako naglašavaju da mu ovakvi detalji neće ići u prilog.

Pročitajte više