Hartera, festival koji je Rijeku iznova ucrtao na glazbenu kartu Europe

HARTERA festival, jedan od najznačajnijih festivala u žanru urbane klupske glazbe, u tri lipanjska dana, od 10. do 12. lipnja, ponudio je sate vrhunskog glazbenog programa u prostorima Hartere, bivše riječke tvornice papira.

Šesta Hartera započela je u četvrtak Revijom riječkog performansa i Pecha Kucha Nightom u bivšoj Tvornici papira, a glavni koncerti na rasporedu su bili u petak i subotu. Klaxons, Moderat, Digitalism, Atari Teenage Riot, Fuck Buttons, Youngblood Brass Band, Erol Alkan i Garcia plays Kyuss samo su neki od stranih headlinera, dok su domaću scenu branili The Bambi Molesters, TBF, Quasarr, Father i mnogi drugi. Više od četrdeset izvođača treslo je bivšu riječku tvornicu papira zvukovima koji su sezali od elektronike, indie rocka do stonera i surfa koji su odjekivali na četiri Harterine pozornice. Svi posjetitelji Hartere u tri festivalska dana mogli su pronaći nešto za sebe, a prostor gdje se festival održava, poput nekog filmskog grada, otvorio je svoja vrata za nekoliko tisuća ljubitelja dobre glazbe koji se u Harteru vraćaju iz godine u godinu, znajući da ondje leži izvrsna zabava.

Harteru voli brojna sljedba koja se s godinama doslovno zaljubila u fantastičan ambijent stare tvornice i neponovljivu atmosferu cjelonoćnog tulumarenja. Harteru cijene oni kojima je glazbena ponuda za istinske sladokusce puno važnija od ziheraških mainstream događaja bez duše. Harteru ili ne razumijete ili je obožavate.

Pročitajte više