Hauser započeo samostalnu europsku turneju. U Budimpešti ga slušalo 12.500 ljudi

Foto: Press

STJEPAN HAUSER započeo je svoju samostalnu europsku turneju. Nastupio je u Budimpešti, točnije u rasprodanoj László Papp Budapest Sports Areni, gdje ga je slušalo 12.500 ljudi. Hauser je tim nastupom najavio turneju koju je nazvao Rebel with a cello.

Uz pratnju 20 glazbenika iz cijeloga svijeta, Hauser će zasvirati na pozornicama Francuske, Velike Britanije, Španjolske, Italije i brojnih drugih zemalja, među kojima i Hrvatske. Glazbena lista sastoji se od klasične, filmske i moderne glazbe. U Zagrebu će nastupiti 25. listopada 2023., u Areni Zagreb.

Podsjećamo, u rujnu prošle godine Hauser i Luka Šulić održali su svoj posljednji zajednički koncert kao 2Cellos u Areni Zagreb. Razišli su se nakon 10 godina suradnje. 

Šulić i Hauser postali su slavni zahvaljujući videu iz 2011. na kojem izvode svoju verziju pjesme Smooth Criminal Michaela Jacksona. Zajedno su skupili više od 1.3 milijarde pregleda na YouTubeu, 5.5 milijuna pretplatnika, milijardu streamova te prodali gotovo milijun ulaznica za svoje koncerte.

Kao duo svirali su uz glazbene velikane poput Stevena Tylera, Andree Bocellija, Red Hot Chilli Peppersa, Queens of the Stone Agea, Georgea Michaela te mnoge druge, a Elton John odabrao ih je kao svoju predgrupu i dio svog live benda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nedavno je za mađarsku publiku održao koncert u rasprodanoj László Papp Budapest Sports Areni, za koju su se tražile karte više. Osim prometnog kolapsa koji su izazvali HAUSEROVI obožavatelji, 12.500 sretnika uživalo je u spektaklu i melodijama koje su orile arenom u glavnom gradu, Budimpešti. Nezaboravnim glazbenim iskustvom najavio je prvu samostalnu europsku turneju ''REBEL WITH A CELLO'', u kojoj će uživati zaljubljenici kombinacije klasične i moderne glazbe hrvatskog virtuoza diljem Europe. Uz pratnju 20 glazbenika iz cijeloga svijeta, dinamični violončelist osvojit će pozornice Francuske, Velike Britanije, Španjolske, Italije i brojnih drugih zemalja, među kojima i Hrvatske. Europljani s nestrpljenjem iščekuju veličanstven nastup glazbenog velikana koji se upisao duboko u srca istih, nesvakidašnjim interpretacijama velikih hitova.

 

Bogata glazbena lista sastoji se od klasične, filmske i moderne glazbe, koja će podići na noge i rasplesati publiku te osigurati da ponovno proživi nostalgične trenutke i emocije vezane za određene skladbe. Strast i drama evocirani od strane HAUSERA i prepoznati od strane struke i publike, još jednom će osvojiti europska srca i ujediniti različite generacije ljubitelja glazbe. Zagrepčanke i Zagrepčani imat će prilike 25.10.2023. uživati u veličanstvenom nastupu u Areni Zagreb i iz prve ruke doživjeti glazbeni spektakl o kojemu će se dugo pričati.

Pročitajte više