HGSS sjajno spustio ljubiteljima glupih selfieja i turistima poslao važnu poruku

Foto: FAH/Instagram

ČLANOVI Hrvatske gorske službe spašavanja rade jedan od najodgovornijih i najopasnijih poslova, no već su više puta dokazali da i u dramatičnim situacijama uspijevaju zadržati smisao za humor.

Ovoga su se puta osvrnuli na turiste koji nepotrebno riskiraju život samo kako bi "opalili" što luđi selfie, a svoju su molbu objavili na društvenim mrežama.

"Dragi turisti, mi vas poštujemo. Vrijeme je da počnete poštovati i sami sebe. Dakle, prestanite loviti glupe i opasne selfieje. Hvala", napisali su iz HGSS-a i ponovo osvojili simpatije javnosti.

Slične poruke slali su i prošlih godina, kako ljeti tako i tijekom zimskih mjeseci.

"Iza poruka stoje članovi Komisije za informiranje i analitiku HGSS-a. Postovi nastaju ovisno o situaciji potrebi, odnosno da li se radi o nekim informacija koje treba podijeliti ili jednostavno komentirati neke stvari kako bi prezentirali ono što HGSS radi; spašavanje ljudi. Informiranjem javnosti radimo i preventivnu djelatnost. Kad pišemo postove ne razmišljamo o tome dali će postati hit, ali iskreno drago nam je kad se to dogodi. To osigura da će naša poruka doći do više ljudi", rekli su nam lani iz HGSS-a.

Jedna od hit poruka prošle je godine bila i ona nakon blamaže HTZ-a oko "Hrvatske na koju ne vrijedi trošiti vrijeme".

Pročitajte više