Hit fotka: Mick Jagger pio pivo na ulici u Beču, a iza njega se vrtio natpis "Bosna"

Foto: Twitter

MICK JAGGER objavio je fotografije iz Beča, a jedna je posebno privukla pažnju.

Naime, legendarni roker pozirao je ispred popularnog street fooda Bitzinger u Beču, a iza njega se mogao vidjeti natpis "Bosna".

Dok je Jagger pio pivo naslonjen na štand, dvojica muškaraca do njega opušteno su razgovarala kao da ni ne znaju tko stoji pokraj njih. "Zamisli da čekaš kobasicu, a kraj tebe Mick Jagger pije pivo", "Ova dva tipa imat će uspomenu za čitav život kad shvate tko stoji pored njih", pisali su oduševljeni tviteraši.

Pecivo punjeno kobasicom, lukom, peršinom...

Bosna je austrijsko jelo nalik hot-dogu porijeklom iz Salzburga. Sastoji se od izduženog peciva od bijelog kruha punjenog kobasicom, lukom, peršinom, kečapom, senfom i curryjem. Bosna s jednom kobasicom zove se Kleine Bosna, dok je verzija s dvije kobasice poznata kao Große Bosna.

Vjeruje se da je jelo 1949. osmislio Bugarin Zanko Todoroff. Prema drugim izvorima, Bosnu je u Linzu 1974. godine osmislio Petar Radisaljević, koji se tamo doselio iz Jugoslavije. Međutim, budući da je, prema nekim pričama, putovao iz Salzburga za Linz, moguće je da je Bosnu samo "donio" u Linz. Više o Bosni možete saznati ovdje.

Štand ispred kojeg je Jagger pozirao na društvenim mrežama nazivaju "mjestom s najboljom Bosnom u Beču".

Inače, Jagger s Rolling Stonesima u Beču nastupa večeras.

Pročitajte više