Hit iz 1988. izveli na dodjeli Grammyja, odmah je skočio na prvo mjesto ljestvica

Foto: Profimedia

POJAVLJIVANJE 59-godišnje američke pjevačice Tracy Chapman na ovogodišnjoj dodjeli Grammyja pomoglo je da se njezin hit Fast Car popne na vrh glazbene ljestvice. 

Nakon što je glazbenica zajedno s Lukeom Combsom izvela hit iz 1988. uživo na dodjeli Grammyja, pjesma se popela na prvo mjestu iTunes ljestvice za manje od 24 sata. To je, inače, Tracyjino rijetko pojavljivanje u javnosti. Posljednji put je nastupala 2020., a nije bila na turneji od 2009. godine. Fast Car je pjevala i na dodjeli Grammyja u veljači 1989. godine.

Combs napravio obradu hita iz 1988.

Combs je u travnju 2023. objavio obradu pjesme koja je brzo postala omiljena među obožavateljima, dosegnuvši 2. mjesto Billboard Hot 100 i zauzevši vrh ljestvica country glazbe.

Njegova je obrada na Grammyjima bila nominirana za najbolju country solo izvedbu pjesme. Iako Grammyja nije osvojio, pobijedio je u kategoriji singla godine na dodjeli Country Music Association Awards.

To mu je omiljena pjesma iz djetinjstva

Combs je objasnio da mu ta pjesma budi samo lijepe uspomene iz djetinjstva i da mu je bila omiljena. Podsjeća ga na njegovog oca Chestera Combsa. 

"Kad sam imao 5 godina, moj tata i ja bili bismo u njegovom kamionetu, a on bi mi uvijek puštao glazbu. Imao je kazetu Tracy Chapman, a Fast Car je jedna od prvih pjesama kojih se sjećam. Oduvijek sam bio veliki obožavatelj i sjetim se svog oca i našeg zajedničkog vremena kad čujem pjesmu", rekao je Luke. 

"Uvijek sam mislio da je to jedna od najboljih pjesama svih vremena. No ništa se ne može mjeriti s Tracyjinim originalom, ali mislim da je moja obrada lijepa nadopuna", dodao je.

@onairjake FAST CAR ❤️ #tracychapman #lukecombs #grammys ♬ original sound - jake updegraff 🤘🏻
@parademag This Tracy Chapman and Luke Combs duet of ‘Fast Car’ at the #Grammys2024 will go down in history. 📹: CBS / The Recording Academy #tracychapman #lukecombs #taylorswift #grammys #swifttok ♬ original sound - Parade Magazine

Tracy je u srpnju prošle godine rekla da ju veseli porast popularnosti pjesme. "Nikad nisam očekivala da ću se naći na country ljestvicama, ali čast mi je biti tamo. Sretna sam zbog Lukea i njegovog uspjeha te sam zahvalna što su novi obožavatelji prihvatili Fast Car", rekla je.

Inače, iTunes ljestvica prepuna je hitova s dodjele Grammyja. Osim Tracyjine Fast Car, na listi su još i Flowers Miley Cyrus, Lukeova obrada Fast Cara, Turn the Lights Back On Billyja Joela i What Was I Made For? Billie Eilish.

Pročitajte više