Hitovi Tonyja, Massima i Nene Belana najemitiraniji prošle godine

PJESMA Tonyja Cetinskog "Kad žena zavoli" te duet Nene Belana i Massima "Zar više nema nas" najemitiranije su skladbe u prošloj godini po izvješću ZAMP-a. Među prvih deset autora čije se pjesme naviše izvode ušli su, sasvim očekivano: Miro Buljan, Boris Đurđević, Zlatan Stipišić Gibonni, Tonči Huljić te Nenad Ninčević. Tako će oni, kao i do sada, zaraditi najviše od autorskih prava. Ukupna cifra koju ZAMP isplaćuje te koja se dijeli među autorima je nešto više od 66 milijuna kuna, dok su prihodi ZAMP-a u protekloj godini iznosili 96 i pol milijuna kuna.

"Umirem 100 puta dnevno", još jedan hit kojeg izvodi Tony, a čiji su autori Miro Buljan i Neno Ninčević, ušao je u Top 10 naizvođenijih gdje se nalaze i pjesme "Iznad Oblaka" grupe Nola, "Igra bez granica" Toše Proeskog, Colonijina "Lažu oči moje". Društvo im prave i hitovi "Ipak" Prljavog kazališta, Belanova "Rijeka snova", E.T.-jev "Prazan stan" te pjesma koju izvodi Bojan Jambrošić "Ne govori da me znaš", a koja je djelo Boytronica.

Iako je globalna recesija u 2009. godini zatresla neke dijelove poslovanja Hrvatskog društva skladatelja, ipak nije donijela financijsku krizu u Društvu. "HDS u 2009. godini bilježi nešto bolju naplatu no u prethodnoj godini", piše u godišnjem izvješću. No, s obzirom na to da kriza nije završila, prognoze su crne te se očekuje značajan pad prihoda Društva u tekućoj godini. Ipak, “Društvo je nakon gotovo dva desetljeća neprekidnog rasta daleko iznad razine nestabilnosti i osjetljivosti kakvu je imalo devedesetih godina”, piše u izvješću.
 

 

 

Pročitajte više