Hladni zmijski dodir na golom ljudskom tijelu

"NEKI su mi rekli kako se osjećaju bolje i opuštenije držeći moje ljubimce u rukama", otkrila je Ara Barak, vlasnica salona za zmijsku masažu u Izraelu. Upravo to je dalo inovativnoj terapeutkinji Ari ideju za ovakvu vrstu masaže. Barak tvrdi da su njeni kućni ljubimci savršeni za masažu, jer njihov dodir opušta i pruža poseban osjećaj na golom tijelu. Nakon što uspije nagovoriti svoje prijatelje ili poznanike da isprobaju ovakvo nešto, kaže kako svi poslije preferiraju zmijski od ljudskog dodira.

Kraljevske zmije i zmijsko mlijeko

"Zabavno je i dinamično. Zmije se zapravo zavuku u svako područje na tijelu", rekla je jedna mušterija. Tretman se sastoji od šest različitih, neotrovnica koje masiraju po cijelom tijelu. Ovakva metoda se koristi za bolne zglobove i za opuštanje mišića, dok vam njihova hladnoća itekako može djelovati pri smanjenju stresa.  Velike zmije upotrebljavaju se za dubinske i snažnije masaže, dok su ove sitne namijenjene blažoj, opuštajućoj masaži, posebice kada je lice u pitanju.

Najčešće se koriste kraljevske zmije iz Floride i Kalifornije, crvene zmije te zmijsko mlijeko. Sve njene zmije su potpuno bezopasne i neotrovne. Cijena ovakve egzotične masaže se kreće oko 370 kuna. Za one kojima je to ipak malo previše ili imaju veliki strah od zmija, u ponudi za masažu se nalaze miševi i štakori koji su idealan izbor za umorna stopala.

A.M.

Pročitajte više