Hobiti opet najgledaniji

DRUGI film iz trilogije ´Gospodara prstenova´ u prvih je pet dana prikazivanja u kinodvoranama sjevernoameričkog kontinenta zaradio 101.5 milijuna dolara, što ga čini najgledanijim filmom proteklog vikenda.

Uz to, film je zaradio i 85 milijuna dolara od prikazivanja u 26 zemalja svijeta te zabilježio rekordne gledanosti u Njemačkoj, Skandinaviji te Novom Zelandu.

´Gospodar prstenova: Dvije kule´ zabilježio je tako u Sjevernoj Americi 33 posto bolji rezulat od svog prethodnika ´Prstenove družine´, ali to je bilo i očekivano, budući da se film prikazuje u gotovo tisuću kinodvorana više od prethodnika. Pretpostavlja se da je na gledanost pozitivno utjecalo i izdavanje ´Prstenove družine´ na VHS-u i DVD-u, koje je širom svijeta rasprodano u 35 milijuna primjeraka.

Prošlotjedni najgledaniji film, romantična komedija ´Maid in Manhattan´ s Jennifer Lopez i Ralphom Fiennesom u glavnim ulogama, pao je na treće mjesto s prihodom od 11 milijuna dolara.

Tri preostala nova filma koja su se proteklog vikenda našla u američkim kinima ostala su u sjeni ´Dvije kule´.

Romatična komedija ´Two Weeks Notice´ sa Sandrom Bullock i Hughom Grantom zauzela je drugo mjesto zaradom od 14,4 milijuna dolara, dok je drami Martina Scorseseja ´Gangs of New York´, koja je snimljena s proračunom od 100 milijuna dolara, pripalo četvrto mjesto uz skroman prihod od 9,1 milijun dolara.

No studio Miramax, koji je producirao film, nada se da će zvjezdani status glavnih glumaca, Leonarda DiCapria, Daniela Day-Lewisa i Cameron Diaz, privući publiku tijekom nadolazećih praznika. Film je, uz to, proteklog tjedna nominiran za pet nagrada Zlatni globus, a na Božić će se početi prikazivati u dodatnih 650 kinodvorana.

Pročitajte više