Hoće li Zagreb biti domaćin Eurosonga ako Ukrajina pobijedi, a Hrvatska bude druga?

Foto: Renato Branđolica/HRT

NAKON što je Baby Lasagna s pjesmom Rim Tim Tagi Dim pobijedio na Dori, Hrvatska je skočila na kladionicama za Eurosong. Trenutno je na drugom mjestu, što je njezina najbolja pozicija na eurovizijskim kladionicama ikad, a ispred Hrvatske je jedino Ukrajina. No, s obzirom na to da u Ukrajini još uvijek bjesni rat, što bi se dogodilo da se uistinu obistine trenutne prognoze i da Ukrajina pobijedi, a Hrvatska bude drugoplasirana, odnosno bi li se natjecanje sljedeće godine održalo u Zagrebu?

Slična situacija dogodila se 2022. kada je ukrajinska grupa Kalush Orchestra pobijedila na Eurosongu s pjesmom Stefania. Tradicionalno, zemlja pobjednica je domaćin sljedećeg natjecanja, ali to u ovom slučaju nije bilo moguće zbog rata u Ukrajini, premda ne postoje stroga pravila koja diktiraju tko bi trebao biti domaćin u takvim okolnostima.

Međutim, Eurosong 2023. održao se u Velikoj Britaniji budući da je predstavnik Velike Britanije Sam Ryder bio drugoplasiran na Eurosongu godinu dana ranije. Zagreb je već jednom bio domaćin Eurosonga, i to 1990. nakon što je grupa Riva godinu dana ranije pobijedila s pjesmom Rock Me Baby, a tada je pobijedio Talijan Toto Cutugno s pjesmom Insieme:1992.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.