Holivudske zvijezde žele da film koji je zaradio samo 23 tisuće dolara dobije Oscara

Screenshot: Youtube

MALI film s "divovskim srcem" koji je zaradio samo 23 tisuće dolara tijekom ograničenog prikazivanja u kinima postao je miljenik holivudskih glumaca koji žele da dobije Oscara.

U filmu To Leslie Andrea Riseborough glumi ženu koja se bori s ovisnošću o alkoholu nakon što je prije nekoliko godina osvojila veliki dobitak na lutriji. Pošto ostane bez novca, Leslie je osiromašena i živi na ulici prije nego što se vrati kod svog 20-godišnjeg sina te živi s njim pod uvjetom da se kloni pića.

Nakon što je izbačena zbog opijanja i krađe, Leslie završi stanujući sa svojom sestrom, ali je prisiljena proći kroz niz transformativnih i traumatičnih događaja na svom putu prema otrežnjenju.

Film je koštao oko milijun dolara, a redatelj Martin Morris je tvrdio da si ne može priuštiti ni reklamu za film te je imao samo ograničeno prikazivanje u kinima. No film, u kojem također glume Marc Maron, Allison Janney, Andre Royo, Owen Teague i Stephen Root, postao je neočekivani miljenik velikih holivudskih imena koja žele da dobije priznanje kakvo vjeruju da zaslužuje.

"Zaslužuje svaku nagradu koja postoji i sve one koje još nisu izmišljene"

Cate Blanchett, koju se smatra jednom od favoritkinja za Oscara za najbolju glumicu u filmu Tár, govorila je u korist filma tijekom svog govora na dodjeli nagrade Critic's Choice, nazvavši ga "remek-djelom" i dodavši da Riseborough zaslužuje "osvojiti svaku nagradu koja postoji i sve one koje još nisu izmišljene".

Kate Winslet također je njezin nastup nazvala "jednom od najboljih izvedbi koje je ikada vidjela u životu", dok je Amy Adams rekla da je njezina uloga bila "izvanredna" i opisala ju je kao "transformaciju duše".

Jane Fonda smatra da je Riseborough dala "hrabru i nepoštednu izvedbu", dok je Edward Norton rekao da je pokazala "najpotpunije predanu, emocionalno duboku, fizički mučnu izvedbu koju je vidio u posljednje vrijeme, iznimno sirovu i potpuno lišenu izvedbenih gluposti".

Jennifer Aniston je njezinu glumu nazvala "prekrasnom", a Helen Hunt je rekla: "Ako glasate za uloge, nemojte to činiti dok ne vidite Andreu Riseborough." Ostaje za vidjeti hoće li se pohvale koje je film dobio prenijeti i na dodjele najvećih nagrada sezone, ali ako se to ne dogodi, to zasigurno neće biti zbog nedostatka podrške velikih glumačkih imena.

Pročitajte više