Holivudski ljepotan naganjao je ljepotice i uzimao LSD, ali dječačku traumu nikad nije prebolio

 Foto: Guliver Image/Rex

CARY GRANT zasigurno je jedan od najslavnijih holivduskih velikana koji je svojim šarmom i izgledom privlačio pozornost gdje god bi se pojavio. No, dokumentarac "Becoming Cary Grant" otkriva da je njegov život zapravo bio veoma tragičan i težak te pod velikim utjecajem njegovog teškog i traumatičnog djetinjstva.

"Bio sam okružen ljepoticama, ali s njima nikad nisam mogao ostvariti vezu. Da sam im posvetio više pažnje mogao sam sreću naći u braku", priznaje u filmu britanski glumac koji je odrastao u ekstremnom siromaštvu kao jedino preživjelo dijete oca alkoholičara i psihički bolesne majke. Imao je samo 11 godina kad je njegova majka nestala, a otac se preselio na drugi kraj države da bi osnovao obitelj s drugom ženom, piše Daily Mail.

Grant, rođen kao Archibald Leach pridružio se kazališnoj trupi i s njima otišao u SAD, a tek je 20 godina kasnije otkrio da mu je majka još živa. 

"Majka me gušila brigom, ponašala se pretjerano zaštitnički. Odjevala me u dječje haljinice, jedno vrijeme nisam bio siguran jesam li curica ili dječak. Otac nije napredovao u karijeri dovoljno brzo za majčine snove. Bili su nesretin", napisao je u memoarima koji su nedavno objavljeni i u kojima je opisao teško djetinjstvo. Brat  John mu je umro od gangrene, a majka si to nikad nije oprostila pa je sve svoje snage usredotočila na Caryja. 

"Jedan dan sam se vratio kući iz škole, a rođaci su mi rekli da je otišla u neki resort. Pomislio sam da je to čudno, ali sam to prihvatio kao jednu od stvari koje odrasli rade. Uskoro sam shvatio da se neće vratiti i to je ostavilo ogromnu prazninu u meni. Uvijek sam se osjećao kao da me majka odbacila", napisao je.

Njegov dobar izgled brzo su mu omogućili karijeru u Hollywoodu, no gubitak majke utjecao je na njegov odnos s ljudima. "On nije znao dati ljubav i nije je znao primiti", rekla je jedna od njegovih brojnih ljubavnica. 

Otac mu je tek nakon 20 godina, netom prije smrti, otkrio da mu je majka cijelo to vrijeme bila u psihijatrijskoj ustanovi. Stupio je u kontakt s njom, no nikad je nije doveo k sebi u SAD. Otkriće da mu je majka cijelo to vrijeme bila u bolnici jako mu je teško palo i okrenuo se LSD-u, halucinogenoj drogi.

Grant se ženio pet puta, prvi put s glumicom Virginijom Cherrill s kojom je bio samo sedam mjeseci i navodno je bio veoma nasilan prema njoj. Zatim je oženio nasljednicu Barbaru Hutton, bogatu nasljednicu s kojom je bio tri godine dok nije shvatio da nemaju ništa zajedničko. Treća supruga bila je Betsy Drake koja ga je i nagovorila da proba LSD. Ona je bila 19 godina mlađa i s njom je bio čak 13 godine, a kasnije je rekao da je to bilo gubljenje vremena.

Sa 62 godine oženio je 33 godine mlađu glumico Dyan Cannon s kojom je bio tri godine i dobio kćer Jennnifer. Peta je bila Barbara Harris s kojom je bio do smrti 1986. godine. Grant je u svojim memoarima priznao da je cijeli život pokušavao sebe uvjeriti da više nije siromašno dijete iz Bristola, no to mu, čini se, nikad nije uspjelo. 

Film o njegovom životu bit će prikazan na filmskom festivalu u Cannesu.

Pročitajte više