Holly Hunter vraća se pred reflektore

DESET godina nakon što je osvojila Oscara za ulogu u filmu "Piano", holivudska glumica Holly Hunter nada se povratku pred reflektore s dvije važne filmske drame koje se počinju prikazivati u listopadu.

Hunter je zvijezda filma "13", koji je napisala 13-godišnjakinja o životu u predgrađu Los Angelesa, i filma "Levity", o čovjeku koji traži iskupljenje zbog ubojstva tinejdžerke. Oba su filma privukla mnogo pozornosti, a "13" je nominiran za veliku nagradu žirija na Sundance filmskom festivalu 2003.

Hunter kaže da je, iako joj nedostaje slava koja ju je pratila nakon uspjeha 1993., sada uživala raditi na osobnijim projektima.

"Da li bih radije bila in? Naravno. Ali to dođe i prođe", izjavila je Hunter za BBC-jev program "Ticket" ovih dana.

"Ono što me najviše privlači je trajnost i zanimljivost - osjećati da mogu izraziti nešto od onog kroz što prolazim u životu. Ipak mislim da bi bilo koji glumac koji je jednom bio u središtu pozornosti, kao što se to dogodilo meni, uvijek želio živjeti u tom svijetu".

Prva veća uloga Holjy Hunter bila je u komediji braće Coen iz 1987. "Arizona junior", uz Nicolasa Cagea. Svjetsku slavu joj je donijela oskarovska uloga nijeme mlade žene u filmu "Piano", no od tada je imala samo povremene uspjehe, primjerice u filmu Dannyja Boylea "Ne tako običan život" i Cronenbergovu kontroverznom "Sudaru".

U filmu "Levity", Hunter igra Adele, sestru ubijene djevojke, koja se zbližava s nepoznatim čovjekom, koji je zapravo ubojica njezine sestre.

"To je vrlo zanimljiv odnos - vrlo težak, ali mislim da se ona na neki način osjeća posebnom jer je uključena u njegovu sudbinu. Mislim da od njega preuzima neki pojačani osjećaj života. To između njih nije obična vrsta privlačnosti".

Dodala je da je na njezinu ulogu jako utjecao Billy Bob Thornton, koji igra ubojicu. "Billy Bobova energija je vrlo zavodljiva, vrlo naivna i djetinjasta, puna svjetske boli", kaže Hunter. "On je glumac pun paradoksa i čini mi se da ga to čini vrlo privlačnim".

Ono što je Hunter privuklo filmu "13", u kojem igra majku tinejdžerke koja postepeno postaje sve buntovnija, scenarij je i činjenica da ga je napisala tako mlada djevojka.

Pročitajte više