Horor priče podstanara: "Stanodavac mi se redovito seksao u krevetu"

Foto: Twitter

ZBOG iznimno visokih cijena nekretnina, sve više Britanaca odlučuje se na podstanarski život koji nije uvijek med i mlijeko.

Mnogi od njih odlučili su svoja neugodna iskustva sa stanodavcima podijeliti na Twitteru pod hashtagom #ventyourrent. Ne treba tvrditi ni da je stanodavcima uvijek lako sa stanarima, no kad pročitate ove horor priče bit će vam žao podstanara (ili ćete suosjećati jer ste i sami jedan/jedna od njih)...

"Rekao sam ti da ne držiš hranu u ormarićima, ti si kriva što su se štakori pojavili", rekao je stanodavac jednoj Britanki.

"Stanodavac je pretvorio svoj stan s jednim spavaćim mjestom u stan s tri spavaća mjesta i naplaćivao mi 6000 kuna za sobu. Ovo je bila kuhinja. Primijetite da nema pećnice, a ploče za kuhanje nisu radile. Tri mjeseca sam jela samo sendviče."

"U sobi mi je jedan zid bio pun plijesni, a tip koji mi je iznajmljivao sobu mi je rekao da je to zato što dišem noću."

Neki su živjeli pod plafonom koji se raspadao ili na "golom" betonskom podu...

"Plaćala sam stanarinu najmodavcu koji se redovito seksao u mom krevetu. Stalno je donosio stvari u stan i zakrčivao ga. Bio je užasno glasan i rekao nam jednom da je vodoinstalateru platio u drogi. Tip nije popravio ništa i još smo ga ujutro našle na kauču kako hrče."

"Ovako je izgledala soba u stanu od 13 tisuća kuna. Kad smo tražili da se to popravi, zaprijetili su nam izbacivanjem."

"Prije sam živjela kod stanodavke koja mi je ulazila u stan bez najave kad god je htjela. Jednom sam spavala kad sam čula da netko ulazi, jedva sam se uspjela obući, a ona je uletjela i vikala na mene zašto još spavam."

"Otkad sam otišao iz roditeljske kuće sa 16/17 godina platio sam više od 820 tisuća kuna stanarine. Imam 33 godine i točno nula kuna ušteđevine zahvaljujući visokim stanarinama", napisao je jedan Britanac. On je samo jedan od mnogih koji, zbog sve većih cijena nekretnina, ne mogu ni razmišljati o tome da počnu štedjeti za vlastiti stan.

"Ja plaćam skoro duplo stanarine koliko neki plaćaju da bi otplatili kredit za slične stanove. A u banci mi se usude reći da nemam uvjete za dizanje kredita", požalio se drugi Britanac.

Pročitajte više