Hotel bez soba u Australiji godinama zbunjuje prolaznike. Evo o čemu je zapravo riječ

Screenshot: YouTube

SKULPTURA poznata kao Hotel EastLink, smještena uz autocestu na periferiji Melbournea u Australiji, zbunila je mnoge. Skulptura koja već nekoliko godina privlači pažnju dizajnirana je tako da izgleda baš poput pravog hotela. 

Izradio ju je 2007. godine kanadski umjetnik Callum Morton, a izgradnja skulpture koštala je više od 740.000 eura, piše Daily Mail. Ovaj "hotel" i danas zbunjuje mnoge prolaznike - do te mjere da su neki čak pokušali rezervirati smještaj, iako nema sobe i u njega se ne može ući.

Skulptura visoka 20 metara

"Vozači će skulpturu iz automobila gledati kao stvarni hotel. Možda s vremenom postane dio nekog filmskog seta", opisao je Morton Hotel EastLink. Dodao je kako je struktura "jedna velika ludost" i da ju je dizajnirao da krasi grad. Inače, skulptura Hotel EastLink duga je 12 metara, široka 16 metara, a visoka 20 metara. 

O ovoj skulpturi nerijetko se raspravlja i na društvenim mrežama.

"Jeste li ikada primijetili skulpturu hotela vozeći se Melbourneom? Zavarala je mnoge ljude, neki su godinama mislili da je riječ o pravom hotelu", "Ovo je najsmješnije umjetničko djelo koje sam ikad vidjela", "Ako se ikada osjećate beskorisno, sjetite se da u Melbourneu postoji lažni hotel", neki su od komentara na Twitteru.

Pročitajte više

 

Pročitajte više