Howardu Sternu zasmetala golišava predstava njegove kćeri

HOWARD STERN je radijski voditelj poznat po tome što u svojim emisijama voli slobodnije sadržaje, uključujući gostovanje striptizeta i njihove "performanse". No, kada su u pitanju članovi njegove obitelji, onda za nastupe u "rođendanskom kostimu" očigledno važe neka druga pravila.

To je nedavno na svojoj koži osjetila uprava Židovskog kazališta u New Yorku, odnosno Tuvia Tennenbom, bivši ortodoksni rabin, dramski pisac i redatelj "Kabale", kazališne predstave koja se satirički trebala obračunati sa zaluđenošću Madonne i drugih holivudskih zvijezda kultom temeljenom na drevnoj židovskoj knjizi.

Jedan od talenata uključenih u projekt bila je i Emily Stern, 21-godišnja kći Howarda Sterna koja sanja o glumačkoj karijeri. Njoj je Tennebom u predstavi namijenio ulogu Madonne.

Kada je za to doznao njen otac, odmah je kontaktirao Tenenboma i zahtijevao da ulogu dodijeli nekome drugome, tvrdeći kako bi Emilyino učešće u predstavi mogli zloupotrijebiti njegovi neprijatelji. Tenenbom na to nije pristao, ali je obećao da neće spominjati kako mu je glavna glumica kći najpoznatijeg radio-voditelja na svijetu.

Tenenbom tvrdi da je nakon tog sastanka Emily bila "potresena", ali to je svejedno nije smetalo da šest tjedan odrađuje predstavu gdje se sve vrijeme pojavljuje oskudno odjevena. Kćeri Howarda Sterna izgleda nije smetao ni završni dio predstave u kojem se pojavljuje bez ičega na sebi.

No, nakon šest tjedana je Emily Stern napustila predstavu, izvijestivši Tenenboma kako se vijest o tome da je kći poznatog oca proširila po Internetu, odnosno da su u publici počeli dežurati gledatelji s digitalnim kamerama. Navodno su se po blogovima i web-stranicama Sternovih obožavatelja već pojavile snimke nastupa njegove kćeri. Emily Stern je tvrdila da pod takvim pritiskom jednostavno ne može više nastupati.

Nešto kasnije je njen otac u intervjuu Larryju Kingu ponudio skroz drukčiju verziju događaja. Navodno je uprava kazališta prekršila dogovor o tome da na svojim web-stranicama neće koristiti Emilyine slike kako bi promovirala  predstavu.

Danas je, pak, upravi tog istog kazališta stiglo pismo od ugledne odvjetničke tvrtke koja zastupa Emily Stern i u kome se traži da se glumici isplati honorar, odnosno odšteta zbog "neovlaštenog korištenja fotografija" njihove klijentice.

Iako će svi, uključujući i kazalište, zbog afere dobiti veliki publicitet, neki tvrde da je njen pravi povod kazališna kritika u "New York Timesu" koja je predstavu i nastup gospođice Stern sasjekla na komade.

(D.A.)

Pročitajte više